Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli - o reteta simpla și delicioasa, perfecta pentru o masa usoara si sanatoasa.Ingrediente proaspete, supa de legume si smantana pentru un gust cremos si bogat. Ideala pentru orice sezon!

Supa crema de broccoli

Ingrediente

  • 1 broccoli mare (aproximativ 500 g)
  • 1 ceapa medie
  • 2 cartofi medii
  • 2 morcovi mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 litru de supa de legume sau apa
  • 200 ml smantana pentru gatit (optional)
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Crutoane pentru servit (optional)

Mod de preparare

Spala broccoli-ul si desfa-l in buchetele. Pastreaza tulpina, curat-o de coaja si taie-o bucati mici. Curata si taie ceapa, cartofii, morcovii si usturoiul. Incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul in oala si caleste-le pana devin translucide, aproximativ 5 minute. Adauga morcovii, cartofii si tulpina de broccoli. Continua sa calesti pentru inca 5 minute. Adauga supa de legume sau apa in oala si lasa sa ajunga la punctul de fierbere. Redu focul si lasa sa fiarba in clocote mici pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand toate legumele sunt moi. Adauga buchetelele de broccoli si fierbe pentru inca 5-7 minute, pana cand broccoli-ul devine fraged.

Foloseste un blender vertical (sau transfera supa intr-un blender normal, in loturi) si mixeaza pana obtii o textura fina si cremoasa. Daca doresti, adauga smantana pentru gatit si amesteca bine. Incazeste supa din nou daca este necesar, dar nu o lasa sa fiarba. Gusta supa si adauga sare si piper dupa gust. Serveste supa fierbinte, cu crutoane deasupra, daca doresti. Pentru o versiune mai sanatoasa, poti inlocui smantana cu lapte vegetal sau poti omite complet smantana.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa