Sos Verde/ Picadillo Sau Salsa Verde

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Sos Verde/ Picadillo Sau Salsa Verde

Ingrediente

  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • otet

Mod de preparare

Nu am cautat sa vad daca mai este acest sos super usor pe pagina, dar m-am gandit ca ar trebui sa fie postat si de mine.

e un amestec de usturoi, patrunjel proaspat si ulei, ce se poate pastra cam 10 zile in frigider in varinata finala sau mai bine de 2 saptamani uscat.

Aici in Spania, cel putin in Comunitatea Valenciana se foloseste la aproape orice fel de carne sau peste. e o varianta a clasicului nostru mujdei de usturoi, se poate face mai puternic su mai suav, asta depinzand de cantitatea de usturoi sau ulei.

Cred ca si in tara a inceput sa fie folosita plita in los de gratar/grill. Carnea e taitat in filete mai subtiri decat petru clasicul gratar cu carbuni sau prajit in tigaie, se foloseste o cantitate foarte mica de ulei, deci carnea ve iesi mai uscata, mai ales daca e vorba de pietp de pui sau cotlet de porc fara os. Sau chiar ficat de porc, vita sau berbecut! La peste si fructe de mare, uff, nu va mai zic! Fiert sau fript, e o nebunie!

Deci, sa nu mai batem campii. Eu in bar faceam sosul din 4-5 capatani de usturoi, frunzele de la o mana buna de patrunjel verde si 1 litru de ulei. Puneam totul intr-un recipient mai inalt ca sa nu inceapa sa sara prin jur in momentul in care bagam mixerul cu picior si da-i bataie la viteza mare pana cand se facea totul ca o pasta. In caz ca puneam mai mult usturoi sau patrunjel la sfarsit mai adaugam un pic de ulei, ca sa nu fie prea gros. Un praf de sare si o picatura de otet si gata!

o alta varianta este mixatul fara ulei. Dar se pierde mult in vasul de la blender, chiar daca e profesional si nu are atat de multe canturi ca cel casnic. Dar se amesteca cu ulei atat cat ai nevoie si amestecul fara ulei rezista mai mult timp la frigider, inchis ermetic.

Ce am facut acasa e varianta redusa:) 5-6 catei de usturoi, frunzele de la 5-6 fire de patrunjel, blenderul casnic cu picior ce intra perfect intr-un borcan, ulei, sare, otet (doar o picatura, ca sa mentina culoarea verde!!!) , maxim si gata in 5 minute!

Truc: cozile de la patrunjel le mixam si pe ele dupa ce terminam cu sosul, in vasul de la blender, fara usturoi, pana faceam o pasta, il puneam in biberon si il foloseam pentru decorat ca si un alt sos, doar marginea platoului. Se poate pune si boia de ardei sau ardei uscat. Iese super fain!!!

Ce fel de ulei? Depinde de gust, spaniolii folosesc ulei de masline extra virgin, ce are o culoare mai inchisa si consistenta mierii. Eu pun de floarea soarelui sau de porumb, daca am.

Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola