Sos Verde/ Picadillo Sau Salsa Verde

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Sos Verde/ Picadillo Sau Salsa Verde

Ingrediente

  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • otet

Mod de preparare

Nu am cautat sa vad daca mai este acest sos super usor pe pagina, dar m-am gandit ca ar trebui sa fie postat si de mine.

e un amestec de usturoi, patrunjel proaspat si ulei, ce se poate pastra cam 10 zile in frigider in varinata finala sau mai bine de 2 saptamani uscat.

Aici in Spania, cel putin in Comunitatea Valenciana se foloseste la aproape orice fel de carne sau peste. e o varianta a clasicului nostru mujdei de usturoi, se poate face mai puternic su mai suav, asta depinzand de cantitatea de usturoi sau ulei.

Cred ca si in tara a inceput sa fie folosita plita in los de gratar/grill. Carnea e taitat in filete mai subtiri decat petru clasicul gratar cu carbuni sau prajit in tigaie, se foloseste o cantitate foarte mica de ulei, deci carnea ve iesi mai uscata, mai ales daca e vorba de pietp de pui sau cotlet de porc fara os. Sau chiar ficat de porc, vita sau berbecut! La peste si fructe de mare, uff, nu va mai zic! Fiert sau fript, e o nebunie!

Deci, sa nu mai batem campii. Eu in bar faceam sosul din 4-5 capatani de usturoi, frunzele de la o mana buna de patrunjel verde si 1 litru de ulei. Puneam totul intr-un recipient mai inalt ca sa nu inceapa sa sara prin jur in momentul in care bagam mixerul cu picior si da-i bataie la viteza mare pana cand se facea totul ca o pasta. In caz ca puneam mai mult usturoi sau patrunjel la sfarsit mai adaugam un pic de ulei, ca sa nu fie prea gros. Un praf de sare si o picatura de otet si gata!

o alta varianta este mixatul fara ulei. Dar se pierde mult in vasul de la blender, chiar daca e profesional si nu are atat de multe canturi ca cel casnic. Dar se amesteca cu ulei atat cat ai nevoie si amestecul fara ulei rezista mai mult timp la frigider, inchis ermetic.

Ce am facut acasa e varianta redusa:) 5-6 catei de usturoi, frunzele de la 5-6 fire de patrunjel, blenderul casnic cu picior ce intra perfect intr-un borcan, ulei, sare, otet (doar o picatura, ca sa mentina culoarea verde!!!) , maxim si gata in 5 minute!

Truc: cozile de la patrunjel le mixam si pe ele dupa ce terminam cu sosul, in vasul de la blender, fara usturoi, pana faceam o pasta, il puneam in biberon si il foloseam pentru decorat ca si un alt sos, doar marginea platoului. Se poate pune si boia de ardei sau ardei uscat. Iese super fain!!!

Ce fel de ulei? Depinde de gust, spaniolii folosesc ulei de masline extra virgin, ce are o culoare mai inchisa si consistenta mierii. Eu pun de floarea soarelui sau de porumb, daca am.

Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.