Sos Verde/ Picadillo Sau Salsa Verde

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Sos Verde/ Picadillo Sau Salsa Verde

Ingrediente

  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • otet

Mod de preparare

Nu am cautat sa vad daca mai este acest sos super usor pe pagina, dar m-am gandit ca ar trebui sa fie postat si de mine.

e un amestec de usturoi, patrunjel proaspat si ulei, ce se poate pastra cam 10 zile in frigider in varinata finala sau mai bine de 2 saptamani uscat.

Aici in Spania, cel putin in Comunitatea Valenciana se foloseste la aproape orice fel de carne sau peste. e o varianta a clasicului nostru mujdei de usturoi, se poate face mai puternic su mai suav, asta depinzand de cantitatea de usturoi sau ulei.

Cred ca si in tara a inceput sa fie folosita plita in los de gratar/grill. Carnea e taitat in filete mai subtiri decat petru clasicul gratar cu carbuni sau prajit in tigaie, se foloseste o cantitate foarte mica de ulei, deci carnea ve iesi mai uscata, mai ales daca e vorba de pietp de pui sau cotlet de porc fara os. Sau chiar ficat de porc, vita sau berbecut! La peste si fructe de mare, uff, nu va mai zic! Fiert sau fript, e o nebunie!

Deci, sa nu mai batem campii. Eu in bar faceam sosul din 4-5 capatani de usturoi, frunzele de la o mana buna de patrunjel verde si 1 litru de ulei. Puneam totul intr-un recipient mai inalt ca sa nu inceapa sa sara prin jur in momentul in care bagam mixerul cu picior si da-i bataie la viteza mare pana cand se facea totul ca o pasta. In caz ca puneam mai mult usturoi sau patrunjel la sfarsit mai adaugam un pic de ulei, ca sa nu fie prea gros. Un praf de sare si o picatura de otet si gata!

o alta varianta este mixatul fara ulei. Dar se pierde mult in vasul de la blender, chiar daca e profesional si nu are atat de multe canturi ca cel casnic. Dar se amesteca cu ulei atat cat ai nevoie si amestecul fara ulei rezista mai mult timp la frigider, inchis ermetic.

Ce am facut acasa e varianta redusa:) 5-6 catei de usturoi, frunzele de la 5-6 fire de patrunjel, blenderul casnic cu picior ce intra perfect intr-un borcan, ulei, sare, otet (doar o picatura, ca sa mentina culoarea verde!!!) , maxim si gata in 5 minute!

Truc: cozile de la patrunjel le mixam si pe ele dupa ce terminam cu sosul, in vasul de la blender, fara usturoi, pana faceam o pasta, il puneam in biberon si il foloseam pentru decorat ca si un alt sos, doar marginea platoului. Se poate pune si boia de ardei sau ardei uscat. Iese super fain!!!

Ce fel de ulei? Depinde de gust, spaniolii folosesc ulei de masline extra virgin, ce are o culoare mai inchisa si consistenta mierii. Eu pun de floarea soarelui sau de porumb, daca am.

Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Clafoutis cu cirese si green sugar
Bucataras.RO

Clafoutis cu cirese si green sugar

Pentru ca am castigat in cadrul concursului de pe Bucataras produse Green Sugar am decis sa le incerc si in desert. Este...

Clafoutis cu cirese si green sugar
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce