Sos Verde/ Picadillo Sau Salsa Verde

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Sos Verde/ Picadillo Sau Salsa Verde

Ingrediente

  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • otet

Mod de preparare

Nu am cautat sa vad daca mai este acest sos super usor pe pagina, dar m-am gandit ca ar trebui sa fie postat si de mine.

e un amestec de usturoi, patrunjel proaspat si ulei, ce se poate pastra cam 10 zile in frigider in varinata finala sau mai bine de 2 saptamani uscat.

Aici in Spania, cel putin in Comunitatea Valenciana se foloseste la aproape orice fel de carne sau peste. e o varianta a clasicului nostru mujdei de usturoi, se poate face mai puternic su mai suav, asta depinzand de cantitatea de usturoi sau ulei.

Cred ca si in tara a inceput sa fie folosita plita in los de gratar/grill. Carnea e taitat in filete mai subtiri decat petru clasicul gratar cu carbuni sau prajit in tigaie, se foloseste o cantitate foarte mica de ulei, deci carnea ve iesi mai uscata, mai ales daca e vorba de pietp de pui sau cotlet de porc fara os. Sau chiar ficat de porc, vita sau berbecut! La peste si fructe de mare, uff, nu va mai zic! Fiert sau fript, e o nebunie!

Deci, sa nu mai batem campii. Eu in bar faceam sosul din 4-5 capatani de usturoi, frunzele de la o mana buna de patrunjel verde si 1 litru de ulei. Puneam totul intr-un recipient mai inalt ca sa nu inceapa sa sara prin jur in momentul in care bagam mixerul cu picior si da-i bataie la viteza mare pana cand se facea totul ca o pasta. In caz ca puneam mai mult usturoi sau patrunjel la sfarsit mai adaugam un pic de ulei, ca sa nu fie prea gros. Un praf de sare si o picatura de otet si gata!

o alta varianta este mixatul fara ulei. Dar se pierde mult in vasul de la blender, chiar daca e profesional si nu are atat de multe canturi ca cel casnic. Dar se amesteca cu ulei atat cat ai nevoie si amestecul fara ulei rezista mai mult timp la frigider, inchis ermetic.

Ce am facut acasa e varianta redusa:) 5-6 catei de usturoi, frunzele de la 5-6 fire de patrunjel, blenderul casnic cu picior ce intra perfect intr-un borcan, ulei, sare, otet (doar o picatura, ca sa mentina culoarea verde!!!) , maxim si gata in 5 minute!

Truc: cozile de la patrunjel le mixam si pe ele dupa ce terminam cu sosul, in vasul de la blender, fara usturoi, pana faceam o pasta, il puneam in biberon si il foloseam pentru decorat ca si un alt sos, doar marginea platoului. Se poate pune si boia de ardei sau ardei uscat. Iese super fain!!!

Ce fel de ulei? Depinde de gust, spaniolii folosesc ulei de masline extra virgin, ce are o culoare mai inchisa si consistenta mierii. Eu pun de floarea soarelui sau de porumb, daca am.

Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Varza Tocata, Murata, in Stil Bucovinean
5
Conserve, muraturi

Varza Tocata, Murata, in Stil Bucovinean

Varza Tocata, Murata, in Stil Bucovinean
Parteneri
Prajitura cu foi din bulion
Bucataras.RO

Prajitura cu foi din bulion

Fiindca ma cuprins un dor mare de Laurici,am incercat aceasta reteta a ei,nici nu stiu ce mai pot spune,cuvinte nu prea...

Prajitura cu foi din bulion
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia