Sos libanez II

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Avem nevoie de :
2-3 cesti cu iaurt natural,gros
2 linguri amidon(faina)
3-4 catei de usturoi,zdrobiti
1 lingurita vegeta(sare)
2 linguri marar verde,tocat marunt
1 lingurita hrean ras
1 lingurita pasta de ardei rosu
1 lingurita zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Se incalzeste iaurtul 5 min.intr-un vas,la foc foarte mic,amestecand in aceeasi directie,pana se subtiaza.Nu lasati sa fiarba,ci doar sa se incalzeasca si sa se subtieze.
Se iau 2-3 linguri de iaurt cu care se desface amidonul,apoi se toarna inapoi,in vasul de pe foc.
Se adauga in acelasi timp usturoiul zdrobit,mararul tocat ,vegeta si zaharul.
Usturoiul poate fi sotat in foarte putin ulei,inainte,pentru a-si lasa mai bine aroma.
Se lasa pe foc mic,amestecand continuu,pana ce se leaga sosul.
Dupa racire se aromeaza cu hrean ras si pasta de ardei rosu,omogenizandu-se.
Se da la frigider 30 min,inainte de servire,ca sa se patrunda aromele

Sosul libanez, se preteaza langa peste,dar si cu legume inabusite.
Aveti in poze o varianta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos libanez II" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

djprometeu
•  16.02.2009 17:36:48

Bun bun. merge la legume foarte bine!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos libanez II