Sos libanez I

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Sos libanez I

Ingrediente

  • Avem nevoie de urmatoarele:
  • -2-3 cesti cu iaurt natural,gros
  • -2 linguri amidon(faina)
  • -3-4 catei de usturoi,zdrobiti
  • -1 lingurita vegeta(sare)
  • -2 linguri marar verde,tocat marunt

Mod de preparare

Se incalzeste iaurtul 5 min.intr-un vas,la foc foarte mic,amestecand in aceeasi directie,pana se subtiaza.Nu lasati sa fiarba,ci doar sa se incalzeasca si sa se subtieze.
Se iau 2-3 linguri de iaurt cu care se desface amidonul,apoi se toarna inapoi,in vasul de pe foc.
Se adauga in acelasi timp usturoiul zdrobit,mararul tocat si vegeta.
Usturoiul poate fi sotat in foarte putin ulei,inainte,pentru a-si lasa mai bine aroma.
Se lasa pe foc mic,amestecand continuu,pana ce se leaga sosul.
Se ia de pe foc si dupa racorire,se tine la rece(cel mai bine la frigider),cel putin 30 min,.inainte de a fi servit,ca sa se patrunda aromele.


Sosul libanez,, se preteaza langa peste,dar si cu legume inabusite.
Aveti o varianta pozata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa