Sos Galben

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -50 g unt
  • -1 pahar mare de lapte
  • -2 galbenuse crude
  • -1 lingura faina
  • -sare
  • -1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Intr-o craticioara calim faina in untul incins, amestecand.
Cand incepe sa-si schimbe culoarea (in galben pal), stingem cu lapte, adaugat pe rand, amestecand continuu.

Punem sare si fierbem 4-6 min.

Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.

Dregem apoi cu galbenusurile frecate cu zeama de lamaie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cremes A la Cluj
5
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj