Sos de Praz

Postat pe: 24-02-2012
(2)

Ingrediente

1 praz mai mare (aproximativ 250 gr)
1 ceapa potrivita
2 galbenusuri
3 linguri smantana
1 ½ lingura unt
2 linguri vin alb
o lingura apa rece pentru galbenusuri
sare
piper dupa gust
1 pahar apa

Mod de preparare

Se curata ceapa si prazul si se taie marunt. Acestea se calesc in unt, dupa care se adauga un pahar de apa, smantana si vinul. Toate se lasa la fiert aproximativ 15 minute la foc mic.
In timpul in care se fierbe ceapa si prazul, separat intr-un vas de plastic se bat galbenusurile cu o lingura de apa rece.

Se condimenteaza amestecul din tigaie, dupa care se mixeaza cu blender-ul. Atentie: Acesta nu se mixeaza in totalitate, poate ramane pe ici pe colo si cate o bucatica de praz.
Dupa ce am mixat, se toarna amestecul peste galbenusuri treptat.

Atentie: Cand punem prazul acesta trebuie sa mai fie cald!!!
Se serveste in general langa carnea de pui.
Eu am servit sosul langa piept de pui umplut http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/piept_de_pui_umplut-9975/

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos de Praz" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

d_dana_a
•  28.02.2012 20:54:55

Multumesc Antonia...

antoniah
•  28.02.2012 00:03:49

Delicios Dana! Pregatesti numai bunatati!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos de Praz