Se pune intr-un vas, apa si merisoarele, si se fierb la foc moale. Se adauga zaharul in momentul inceperii fierberii, apoi se adauga coaja rasa de lamaie. Merisoarele, fiind fructe foarte acre (putin mai acre decat visinele), eu am pus circa 200 g zahar. Cine vrea sa pregateasca sosul din visine in loc de merisoare, procedeaza dupa cum ii dicteaza gustul.
Se fierbe pana sosul devine mai gros (se formeaza siropul ca la dulceata)... se ia de pe foc, se pune separat.
Se serveste langa friptura de pasare/curcan, porc ...
Eu, pentru a avea si un alt gust si aspect langa carne, am taiat pere in jumatate, le-am scobit dar am avut grija sa las ceva pulpa pe langa coaja, le-am fiert vreo 5 minute in apa cu zahar si am adaugat vin (alb de data asta) in cazul vinului alb, perele raman frumoase albe ... daca puneti vin rosu, ele se vor colora si veti avea perele bordo ... Varianta cu vinul rosu o folosesc doar cand umplu perele cu sosuri deschise la culoare (pentru contrast)
Se servesc si perele langa friptura de pasare sau porc ... au un gust delicios si sant de efect in farfurie.
Apa folosita la sosul asta trebuie sa fie in cantitate mica deoarece fructele in discutie, fierb foarte repede ... siropul (apa + zahar) da consistenta sosului.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...
Cheesecake cu lamaie si mentaImi plac maxim supele crema. Nu ma satur niciodata de ele, de cremozitatea lor, gustul unic al fiecarei supe in parte, dar si...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii