Puneti untul impreuna cu uleiul la incins intr-un vas, apoi adaugati ciupercile pleurotus, feliate. Dupa cateva minute puneti si ciupercile champignion, spalate si scurse.
Lasati la foc mic, amestecand ocazional pana ce apa lasata de ciuperci s-a evaporat.
Adaugati smantana pentru gatit / smantana neindulcita pentru frisca, gorgonzola rupta in bucati, amestecati si lasati in continuare, cateva minute, la foc mic, pana ce branza este topita si sosul capata consistenta.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
La sfarsit, adaugati mararul, tocat marunt.
Serviti simplu, cat este cald, cu paine proaspata sau mamaliga; cu diverse legume, fierte la aburi ori trase la tigaie; alaturi de carne pregatita la gratar sau diverse fripturi, peste.
Poate fi folosit ca dressing pentru salata - in acest caz lasati sosul sa fie mai subtire.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm facut patru portii de somon la cuptor, dar pentru fiecare am pus alta garnitura: cartofi, broccoli cu morcov, sparanghel...
Somon la cuptor cu 4 garnituriDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii