Sos cu Garam Masala si Nigella

Postat pe: 11-12-2009
(0)

Ingrediente

1-2 linguri ulei de masline
1 lingurita cu garam masala, pudra
1 lingurita seminte de ceapa, nigella
1 lingurita cumin (chimen indian)
2 cm ghimbir proaspat, ras
1/4 lingurita curry, pudra
1 lingurita cu varf, unt
Pentru garam masala:
2 linguri seminte de coriandru
1 lingura seminte de chimion
seminte de la 10 pastai de cardamom negru
2 lingurite seminte de mustar alb
1 lingurita cumin (chimen indian)
2 lingurite seminte de schinduf
2 lingurite boabe de piper negru
1 lingurita cu varf cuisoare, intregi
7-8 cm rulou scortisoara

Mod de preparare

Pregatiti mai intai pudra de garam masala:
Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea condimentele enumerate la garam masala, circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca. Lasati la racit.

Macinati-le pudra cu rasnita electrica. Pregatiti sosul cu garam masala si ceapa nigella:
Puneti intr-o tigaie, la incins, uleiul. Prajiti apoi, la foc mediu, circa 1-2 min, semintele de ceapa nigella, praful de garam masala si cuminul (se poate inlocui cu susan), ca sa-si dezvolte aromele. Adaugati ghimbirul ras, praful de curry, untul si mai lasati pe foc, amestecand continuu, inca 2-3 min. Amestecati prin scuturare, sosul cald cu legumele fierte, atunci scurse.

Serviti imediat.

Va dau pe scurt cateva informatii despre semintele de ceapa nigella. Mai multe date veti putea afla consultand ghidul de pe site-ul nostru.

NEGRILICA, NIGELLA (Nigella sativa)
Semintele de negrilica sunt mici, de culoare negru mat si cu interiorul uleios.
Forma lor este triunghiulara si au o lungime de 1, 5-3 mm.
Seamana foarte bine cu semintele de ceapa.
Semintele de nigella nu au aroma, dar cand sunt macinate sau mestecate dezvolta un miros asemanator cu cel de oregano.
Gustul este amarui, iute si un pic afumat.
Pot fi folosite intregi sau macinate foarte usor intr-un mojar.
Condimentul este utilizat mai ales la mancarurile de legume
Ca multe alte condimente indiene, nigella isi dezvolta aroma si gustul mai bine dupa ce este prajita sau fripta in ulei.
Acest condiment este popular mai ales in Turcia, Liban, Iran, India de nord, etc.

Sa nu va asteptati la un sos cremos si spectaculos.
Este `deplorabil` la aspect, dar nemaipomenit, plin de arome si in combinatie cu legumele iti incanta simturile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos cu Garam Masala si Nigella" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos cu Garam Masala si Nigella