Sos cu Garam Masala si Nigella

Complexitate
redusa
Sos cu Garam Masala si Nigella

Ingrediente

  • -1-2 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita cu garam masala, pudra
  • -1 lingurita seminte de ceapa, nigella
  • -1 lingurita cumin (chimen indian)
  • -2 cm ghimbir proaspat, ras
  • -1/4 lingurita curry, pudra
  • -1 lingurita cu varf, unt
  • Pentru garam masala:
  • -2 linguri seminte de coriandru
  • -1 lingura seminte de chimion
  • -seminte de la 10 pastai de cardamom negru
  • -2 lingurite seminte de mustar alb
  • -1 lingurita cumin (chimen indian)
  • -2 lingurite seminte de schinduf
  • -2 lingurite boabe de piper negru
  • -1 lingurita cu varf cuisoare, intregi
  • -7-8 cm rulou scortisoara

Mod de preparare

Pregatiti mai intai pudra de garam masala:
Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea condimentele enumerate la garam masala, circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca. Lasati la racit.

Macinati-le pudra cu rasnita electrica. Pregatiti sosul cu garam masala si ceapa nigella:
Puneti intr-o tigaie, la incins, uleiul. Prajiti apoi, la foc mediu, circa 1-2 min, semintele de ceapa nigella, praful de garam masala si cuminul (se poate inlocui cu susan), ca sa-si dezvolte aromele. Adaugati ghimbirul ras, praful de curry, untul si mai lasati pe foc, amestecand continuu, inca 2-3 min. Amestecati prin scuturare, sosul cald cu legumele fierte, atunci scurse.

Serviti imediat.

Va dau pe scurt cateva informatii despre semintele de ceapa nigella. Mai multe date veti putea afla consultand ghidul de pe site-ul nostru.

NEGRILICA, NIGELLA (Nigella sativa)
Semintele de negrilica sunt mici, de culoare negru mat si cu interiorul uleios.
Forma lor este triunghiulara si au o lungime de 1, 5-3 mm.
Seamana foarte bine cu semintele de ceapa.
Semintele de nigella nu au aroma, dar cand sunt macinate sau mestecate dezvolta un miros asemanator cu cel de oregano.
Gustul este amarui, iute si un pic afumat.
Pot fi folosite intregi sau macinate foarte usor intr-un mojar.
Condimentul este utilizat mai ales la mancarurile de legume
Ca multe alte condimente indiene, nigella isi dezvolta aroma si gustul mai bine dupa ce este prajita sau fripta in ulei.
Acest condiment este popular mai ales in Turcia, Liban, Iran, India de nord, etc.

Sa nu va asteptati la un sos cremos si spectaculos.
Este `deplorabil` la aspect, dar nemaipomenit, plin de arome si in combinatie cu legumele iti incanta simturile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Pulpa de miel la cuptor
5
Parteneri
Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom
Bucataras.RO

Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom

De mult imi doream sa fac macarons, dar cum sunt alergica la migdale nu prea imi venea sa ma apuc. Am gasit de curand o...

Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread