Pesto Sicilian

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pesto Sicilian

Ingrediente

  • -400g rosii
  • -45 frunze busuioc
  • -1 catel usturoi
  • -10 migdale
  • -5 linguri cu varf de formaggio
  • -4 sau 5 linguri de ricotta proaspata
  • -100ml ulei de masline
  • -sare

Mod de preparare

Rosiile, se cantaresc, se spala si se taie in doua. Cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele si pulpa din interior.

Jumatatile de rosii curatate de seminte, se taie, iarasi in doua si se pun intr-un bol.

Separat, frunzele de busuioc se spala. Dupa care se sterg cu un servetel de bucatarie. Frunzele de busuioc spalate si uscate, se pun in bolul cu rosiile.

Peste ele se pun migalele, usturoiul ras, lingurile de formaggio si ricotta, sare si uleiul de masline.

Cu ajutorul blenderului, se mixeaza bine. Ca si rezultat, veti avea o pasta fina, delicioasa.

Pofta buna!
Sosul se poate tine 1 h, la frigider sau se poate amesteca imediat, cu paste. Daca vreti, cand amestecati sosul cu paste, mai adaugati formaggio.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.