Puneti semintele intr-un bol, turnati peste ele apa (plata, daca aveti!) cat sa le acopere si lasati la temperatura camerei aproximativ 8 ore sau de seara pana dimineata.
Scurgeti, aruncati apa si rasfirati semintele pe un servet curat sa se usuce bine, intorcandu-le.
Intre timp, ungeti cu putin ulei ardeiul si coaceti-l in cuptor pana se inmoaie, intorcandu-l mereu, circa 20 min. Curatati-l de pielita si seminte.
Puneti intr-un blender semintele si ardeiul, amestecati in reprize, adaugand in etape si potrivind gustul cu: ulei de masline, suc de lamaie, miere, piper rosu (boia iute), sare si piper negru. Puteti ingrosa pasta adaugand seminte sau sa o subtiati cu suc de lamaie.
La sfarsit, inglobati patrunjelul verde, tocat marunt.
Serviti cu paine, cel mai bine prajita.
Se poate pastra la frigider, 2 zile, in recipient inchis.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust,,Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" ,, Am eu un cufar fermecat -cu condimente DeliKat "' ,...
Ciorba de burta cu legumeDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii