Pasta din Seminte de Floarea- Soarelui cu Ardei Rosu

Complexitate
redusa
Pasta din Seminte de Floarea- Soarelui cu Ardei Rosu

Ingrediente

  • -1 cana seminte crude, neprajite, de floarea- soarelui sau de dovleac ori combinatia dintre ele
  • -1 ardei gras, rosu sau gogosar
  • -sucul de la 1 lamaie
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 lingura miere
  • -1 varf de cutit piper rosu macinat sau de boia iute de ardei
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper negru, proaspat macinat
  • -ulei pentru ardei

Mod de preparare

Puneti semintele intr-un bol, turnati peste ele apa (plata, daca aveti!) cat sa le acopere si lasati la temperatura camerei aproximativ 8 ore sau de seara pana dimineata.

Scurgeti, aruncati apa si rasfirati semintele pe un servet curat sa se usuce bine, intorcandu-le.
Intre timp, ungeti cu putin ulei ardeiul si coaceti-l in cuptor pana se inmoaie, intorcandu-l mereu, circa 20 min. Curatati-l de pielita si seminte.

Puneti intr-un blender semintele si ardeiul, amestecati in reprize, adaugand in etape si potrivind gustul cu: ulei de masline, suc de lamaie, miere, piper rosu (boia iute), sare si piper negru. Puteti ingrosa pasta adaugand seminte sau sa o subtiati cu suc de lamaie.

La sfarsit, inglobati patrunjelul verde, tocat marunt.

Serviti cu paine, cel mai bine prajita.
Se poate pastra la frigider, 2 zile, in recipient inchis.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
2
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
3
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi
Bucataras.RO

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

M-am tot gandit eu demult la combinatia asta dar tot am amanat-o,acu ia sosit momentul.Imi pare rau ca tot am amanat-o.E...

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala