Puneti semintele intr-un bol, turnati peste ele apa (plata, daca aveti!) cat sa le acopere si lasati la temperatura camerei aproximativ 8 ore sau de seara pana dimineata.
Scurgeti, aruncati apa si rasfirati semintele pe un servet curat sa se usuce bine, intorcandu-le.
Intre timp, ungeti cu putin ulei ardeiul si coaceti-l in cuptor pana se inmoaie, intorcandu-l mereu, circa 20 min. Curatati-l de pielita si seminte.
Puneti intr-un blender semintele si ardeiul, amestecati in reprize, adaugand in etape si potrivind gustul cu: ulei de masline, suc de lamaie, miere, piper rosu (boia iute), sare si piper negru. Puteti ingrosa pasta adaugand seminte sau sa o subtiati cu suc de lamaie.
La sfarsit, inglobati patrunjelul verde, tocat marunt.
Serviti cu paine, cel mai bine prajita.
Se poate pastra la frigider, 2 zile, in recipient inchis.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...
Desert prajitura Regina MariaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii