Mustar Tip Dijon Pregatit Acasa

Complexitate
redusa
Mustar Tip Dijon Pregatit Acasa

Ingrediente

  • Pentru 430- 450 g :
  • -40 g seminte de mustar in amestec, galbene si negre
  • -sare sau vegeta
  • dupa preferinta si gust
  • -1-2 linguri miere sau zahar (brun)
  • dupa preferinta
  • -1/2 lingurita turmeric (curcuma)
  • sofran sau curry
  • dupa preferinta si gust
  • -1/2 pahar otet de vin alb sau rosu, de buna calitate
  • -1/2 pahar bere sau vin alb sec ori apa, dupa preferinta
  • Se mai pot adauga arome, dupa preferinta si gust:
  • -hrean ras, sau
  • -tarhon (cimbru, leustean, etc) tocat marunt, sau
  • -ghimbir ras, sau
  • -nucsoara (cardamon, coriandru) pudra, sau
  • -sare frecata cu catei de usturoi zdrobiti

Mod de preparare

Macinati fin, gen faina, 1/2 din cantitatea de boabe de mustar cu rasnita electrica de cafea.

Separat, intr-un bol de sticla, amestecati mierea (zaharul), sarea (vegeta), otetul, berea (vinul sau apa) prin batere cu telul para. Ajustati din ingredientele amestecului dupa gustul vostru, sarat- dulce- acru, avand grija sa predomine acru.

Adaugati colorantul bio- turmeric (sofran sau curry) dizolvat in foarte putin lichid, faina macinata, boabele de mustar intregi si omogenizati foarte bine.
Adaugati bere sau vin (apa) pentru a regla fluiditatea amestecului, tinand cont ca in timp lichidul este partial absorbit de mustarul pudra si boabe.
Lasati la temperatura camerei cateva ore (2 - 4 ore), apoi transferati in borcan inchis ermetic cu capac si dati la frigider.

Se poate consuma dupa 2 - 3 zile si pastra la frigider 2 - 3 saptamani.

Fiind un mustar tip Dijon acesta este putin iute.
Pentru pastrare mai indelungata se sterilizeaza la bain-marie 20- 30 min, dar in felul acesta se pierd multe din proprietatile naturale ale produsului.

Recomandarea mea este sa pregatiti o cantitate mai mica repetand procedeul de cate ori aveti nevoie.

Am pregatit de mai multe ori acest mustar si pot face cateva precizari in completarea retetei preluate si trecuta mai sus:

Combinand semintele de mustar galbene cu cele negre in diferite proportii veti obtine gusturi diferite deoarece, semintele galbene sunt mai slabe, iar cele negre mai iuti si cu gust mai intens

Aroma de mustar se activeaza cand semintele vin in contact cu un lichid, astfel puteti obtine gusturi si tipuri diferite de mustar jongland cu cele doua feluri de seminte de mustar.

Gustand amestecul imediat ce l-ati obtinut acesta va fi foarte iute si inecacios.
Pentru a obtine un gust normal de mustar puteti sa-l lasati chiar si 1 saptaman la temperatura camerei, dupa care gustati in fiecare zi si cand ajunge pe placul vostru il puneti in frigider in borcan cu capac.

Cu cat il tineti mai mult afara, cu atat va scadea iuteala si va avea un gust mai delicat, gustul iute si inecacios disparand.

Daca doriti un mustar foarte light il tineti afara aproximativ 1 luna. Pastrati apoi la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Prajitura cu mere
Bucataras.RO

Prajitura cu mere

Rapida si delicioasa!

Prajitura cu mere
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola