Maioneza Fiarta cu Diferite Arome

Complexitate
redusa
Maioneza Fiarta cu Diferite Arome

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 4 lingurite zahar praf
  • 4 lingurite smantana
  • 70 gr unt (rama)
  • 1 lingurita otet
  • mustar optional (eu nu am pus)
  • sare
  • 400 ml smantana sau iaurt
  • 6 catei usturoi
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cele 4 galbenusuri se freaca cu 4 lingurite zahar praf, 4 lingurite smantana, 70 gr unt (rama), 1 lingurita otet si un pic de sare. Asezam vasul deasupra altui vas in care am pus apa sa fiarba si deasupra aburilor amestecam pana se ingroase. Se poate adauga la cele de mai sus si un pic de mustar daca doriti cca 1 lingurita, numai cat sa dea un pic de gust. Se ia de pe aburi si se adauga cele 400 ml smantana se mai sareaza dupa gust.
Aceasta este reteta de baza al maionezei fierte.

Sa fie mai interesanta si sa pot folosi si la fripturi diferite eu am zdrobit cateii de usturoi si i-am frecat cu un pic de sare si ulei sa se faca pasta, apoi i-am adaugat la maioneza luata de pe foc si am mai pus niste patrunjel tocat, apoi am pus peste smantana.
Maioneza astfel preparata se pastreaza mai mult timp decat cea clasica si are avantajul ca nu este gretoasa si se poate imbogatii cu fel de fel de verdeturi de care dorim noi. De aceasta data eu am facut varianta cu usturoi.

Astept si alte variante de a aromatiza aceasta maioneza
Alte combinatii de arome:
In loc de usturoi putem pune, castravete murat razuit, dupa Gabriella putem pune tarhon si dupa Thea marar.

Multumesc fetelor pentru idei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie