Se spala ficateii si se lasa in lapte cel putin 30 minute.. Intre timp se curata ceapa, se spala si se toaca marunt, dar nu foarte ... Puneti intr-o cratita, untul la topit cu lingura de ulei, adaugati ficatetii dupa ce i-ati scurs de lapte, unul cate unul si lasati-i la foc mic cca 2-3 minute pe fiecare parte ptr a se rumeni putin.
Atentie!.. Intoarceti ficateii cu o furculita rand pe rand ptr a nu-i sfarama, adaugati ceapa si lasati sa se caleasca cc 3 minute. Daca vi se pare ca vi se lipeste scuturati cratita si nu mestecati ptr a evita sa se sfarame ficateii.
Intr-o cana puneti: o foaie de dafin, o jum de lungurita de boia iute, o jum de lingurita de piper macinat, putin cimbru si o lingurita de vegeta (eu folosesc secretu gustului), mestecati ptr a se combina aromele si punetile in cratita.
Compozitia folosita trebuie sa acopere putin ficateii si se lasa la foc mic cca 20 minute, de cand incepe sa fiarba.. Scuturati cratita din cand in cand si evitati sa mestecati in ea ... Pofta buna!...
Se serveste cu mamaliguta calda!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii