Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pentru o reusita sigura folositi numai un mixer vertical sau un robot de bucatarie de putere mare.
Puneti intr-un borcan laptele, uleiul, zeama de lamaie si sarea.
Introduceti piciorul mixerului vertical (cel cu elice metalica) pana in partea de jos a borcanului. Porniti mixerul la viteza mare si lasati in aceeasi pozitie circa 1 min, apoi timp de 30 sec ridicati de mai multe ori piciorul spre suprafata, lasandu-l usor pina in partea de jos.
Procedati identic inca o data (mixat la fundul borcanului, apoi ridicati de mai multe ori piciorul mixerului) sau pana cand obtineti o smantana bine legata, groasa si cremoasa. In 2- 3 min ar trebui sa aveti smantana gata.
Puteti sa o folositi imediat, la mancare, la fel ca si smantana din lapte.
Se poate pastra pana la 1 saptamana in vas inchis ermatic, la frigider.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii