Creme Fraiche (Smantana `falsa` proaspata)

Complexitate
redusa
Creme Fraiche (Smantana `falsa` proaspata)

Ingrediente

  • Pentru 100 gr smantana
  • 100 ml lapte pentru frisca neandulcit (frisca nebatuta)
  • 2 linguri de lapte batut (iaurt)
  • 2 -3 linguri de otet alb, simplu de 5% aciditate sau suc de lamaie

Mod de preparare

Punem intr-un vas laptele pentru frisca, adaugam peste el laptele batut si otetul. Omogenizam bine, acoperim cu film alimentar si punem la frigider peste noapte. a doua zi vom avea o smantana fluida, dulce si tocmai buna de folosit pentru sosuri, gratinarea unor preparate, etc.

Otetul meu nu este foarte acid, are doar 5% aciditate. Cum a punctat Lucia, in Romania otetul are 9% aciditate .... in cazul asta se va folosi mai putin decat este precizat in reteta.

Laptele pentru frisca, cel pe care il folosesc eu, nu are trecut procentajul de grasime pe el dar pot sa va spun ca este gras. Uneori folosesc si lapte cu 28% sau 30% grasime si smantana iese la fel doar ceva mai degresata.

o alta idee, se poate folosi sucul de lamaie in locul otetului daca va place mai mult si iaurt in locul laptelui batut. Este o reteta destul de flexibila si foarte la indemana.

Daca folositi otet/lamaie, smantana se formeaza repede iar daca folositi doar lapte batut sau iaurt, se formeaza mai greu ... ii trebuie cateva ore pana ajunge la consistenta necesara folosirii ei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
3
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
4
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Parteneri
Tarta cu gutui
Bucataras.RO

Tarta cu gutui

Am zis ca tai lemne cu cutitul atunci cand am curatat la gutui. Am pus o gramada de zahar peste ele si tot acrisoara a iesit...

Tarta cu gutui
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel
Gustos.RO

Drob de miel

Reteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....

Drob de miel