Punem intr-un vas laptele pentru frisca, adaugam peste el laptele batut si otetul. Omogenizam bine, acoperim cu film alimentar si punem la frigider peste noapte. a doua zi vom avea o smantana fluida, dulce si tocmai buna de folosit pentru sosuri, gratinarea unor preparate, etc.
Otetul meu nu este foarte acid, are doar 5% aciditate. Cum a punctat Lucia, in Romania otetul are 9% aciditate .... in cazul asta se va folosi mai putin decat este precizat in reteta.
Laptele pentru frisca, cel pe care il folosesc eu, nu are trecut procentajul de grasime pe el dar pot sa va spun ca este gras. Uneori folosesc si lapte cu 28% sau 30% grasime si smantana iese la fel doar ceva mai degresata.
o alta idee, se poate folosi sucul de lamaie in locul otetului daca va place mai mult si iaurt in locul laptelui batut. Este o reteta destul de flexibila si foarte la indemana.
Daca folositi otet/lamaie, smantana se formeaza repede iar daca folositi doar lapte batut sau iaurt, se formeaza mai greu ... ii trebuie cateva ore pana ajunge la consistenta necesara folosirii ei.
Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...
Tort cu clementine si migdaleTort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Comentarii