Chutney de Dovleac si Rosii

Postat pe: 08-10-2011
(0)

Ingrediente

1 kg dovleac
1/2 kg rosii
2 cepe mari
1 catel de usturoi
200 g zahar brun
200 g zahar alb
1 lingura cu sare
1 lingurita cu ghimbir ras
1/2 l-ta cu piper alb
1/2 l-ta scortisoara
500 ml otet de mere
o mana cu stafide

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Dovleacul, ceapa, usturoiul se curata si se taie bucatele mici. Rosiile se curata de coaja si se taie bucati.
Intr-un vas cu fundul mai gros sau pus pe o plita se pun ingredientele solide, se adauga zaharul, mirodeniile si otetul.

Se aduce la punctul de fierbere apoi se lasa pe foc mic cu capac, pana se ridica lichidul la suprafata, aprox. 2 ore. Consistenta trebuie sa fie usor lichida deoarece cand se raceste si in timp se ingroasa. Se toarna firbinte in borcane, se capseaza bine, se intorc cu gura in jos 10 minute apoi invers si se pun la racit in prosoape.

Se pastreaza la rece cam 2 luni, ramane de vazut:)
Pe paine prajita cu o branza sarata si sfaramicioasa gen de burduf; ca sos langa fripturi si peste; ca si gustare cu biscuiti sarati, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chutney de Dovleac si Rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chutney de Dovleac si Rosii