Dovleacul, ceapa, usturoiul se curata si se taie bucatele mici. Rosiile se curata de coaja si se taie bucati.
Intr-un vas cu fundul mai gros sau pus pe o plita se pun ingredientele solide, se adauga zaharul, mirodeniile si otetul.
Se aduce la punctul de fierbere apoi se lasa pe foc mic cu capac, pana se ridica lichidul la suprafata, aprox. 2 ore. Consistenta trebuie sa fie usor lichida deoarece cand se raceste si in timp se ingroasa. Se toarna firbinte in borcane, se capseaza bine, se intorc cu gura in jos 10 minute apoi invers si se pun la racit in prosoape.
Se pastreaza la rece cam 2 luni, ramane de vazut:)
Pe paine prajita cu o branza sarata si sfaramicioasa gen de burduf; ca sos langa fripturi si peste; ca si gustare cu biscuiti sarati, etc.
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Desert briose cu afineCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii