Shaorma - reteta facuta in casa

Descopera reteta autentica de shaorma facuta in casa, cu piept de pui marinat, sos de usturoi cremos si sos tahini delicios, servita în lipie calda alaturi de legume proaspete. Gateste usor si savureaza un preparat plin de arome, perfect pentru orice masa!

Shaorma - reteta facuta in casa

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • • 500 g de piept de pui sau pulpa de pui dezosata (poți folosi si carne de vita sau miel)
  • • 3 linguri de ulei de masline
  • • 2 linguri de iaurt
  • • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • • 1 lingurita de chimen
  • • 1 lingurita de coriandru macinat
  • • 1 lingurita de turmeric
  • • 1 lingurita de paprika
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Zeama de la 1 lămaie
  • Pentru sos de usturoi:
  • • 200 g de iaurt grecesc
  • • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • • 1 lingura de ulei de masline
  • • Sare, dupa gust
  • • Zeama de la 1/2 lamaie
  • Pentru sos tahini:
  • • 100 g de pasta tahini
  • • 2 linguri de iaurt grecesc
  • • Zeama de la 1 lamaie
  • • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Apa, pentru diluare (optional)
  • Pentru servit:
  • • Lipii (sau paine pita)
  • • Salata verde, taiata fasii
  • • Rosii, taiate cubulete
  • • Castraveti murati, taiati felii
  • • Ceapa rosie, taiata julienne
  • • Cartofi prajiti (optional)

Mod de preparare

  • Intr-un bol mare, amesteca uleiul de masline, iaurtul, usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, chimenul, coriandrul, turmericul, paprika, sarea, piperul si zeama de lamaie.
  • Adauga carnea taiata fasii subtiri si amesteca bine, astfel incat sa fie bine acoperita de marinada.
  • Lasa carnea la marinat timp de cel puțin 1 ora, ideal peste noapte, in frigider.
  • Incalzeste o tigaie mare sau o plita si gateste carnea marinata la foc mediu-inalt, pana devine aurie si bine facuta, aproximativ 8-10 minute.
  • Amesteca iaurtul grecesc cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sarea si zeama de lamaie. Gusta si ajusteaza condimentele, daca este necesar.
  • Intr-un bol, amesteca pasta tahini cu iaurtul grecesc, zeama de lamaie si usturoiul zdrobit. Daca este prea gros, poti adauga putina apa pentru a-l dilua. Gusta si ajusteaza cu sare si piper.

Asamblarea shaormei:

  • Incalzeste lipiile sau pita intr-o tigaie uscata sau în cuptor.
  • Pune un strat de carne pe fiecare lipie, adauga salata verde, rosii, castraveti murati si ceapa rosie.
  • Adauga sosul de usturoi si/sau sosul tahini deasupra.
  • Daca doresti, poti adauga si cartofi prajiti.
  • Ruleaza lipia, inchizand capetele pentru a evita sa curga continutul, si serveste imediat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.