Shaorma - reteta facuta in casa

Descopera reteta autentica de shaorma facuta in casa, cu piept de pui marinat, sos de usturoi cremos si sos tahini delicios, servita în lipie calda alaturi de legume proaspete. Gateste usor si savureaza un preparat plin de arome, perfect pentru orice masa!

Shaorma - reteta facuta in casa

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • • 500 g de piept de pui sau pulpa de pui dezosata (poți folosi si carne de vita sau miel)
  • • 3 linguri de ulei de masline
  • • 2 linguri de iaurt
  • • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • • 1 lingurita de chimen
  • • 1 lingurita de coriandru macinat
  • • 1 lingurita de turmeric
  • • 1 lingurita de paprika
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Zeama de la 1 lămaie
  • Pentru sos de usturoi:
  • • 200 g de iaurt grecesc
  • • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • • 1 lingura de ulei de masline
  • • Sare, dupa gust
  • • Zeama de la 1/2 lamaie
  • Pentru sos tahini:
  • • 100 g de pasta tahini
  • • 2 linguri de iaurt grecesc
  • • Zeama de la 1 lamaie
  • • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Apa, pentru diluare (optional)
  • Pentru servit:
  • • Lipii (sau paine pita)
  • • Salata verde, taiata fasii
  • • Rosii, taiate cubulete
  • • Castraveti murati, taiati felii
  • • Ceapa rosie, taiata julienne
  • • Cartofi prajiti (optional)

Mod de preparare

  • Intr-un bol mare, amesteca uleiul de masline, iaurtul, usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, chimenul, coriandrul, turmericul, paprika, sarea, piperul si zeama de lamaie.
  • Adauga carnea taiata fasii subtiri si amesteca bine, astfel incat sa fie bine acoperita de marinada.
  • Lasa carnea la marinat timp de cel puțin 1 ora, ideal peste noapte, in frigider.
  • Incalzeste o tigaie mare sau o plita si gateste carnea marinata la foc mediu-inalt, pana devine aurie si bine facuta, aproximativ 8-10 minute.
  • Amesteca iaurtul grecesc cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sarea si zeama de lamaie. Gusta si ajusteaza condimentele, daca este necesar.
  • Intr-un bol, amesteca pasta tahini cu iaurtul grecesc, zeama de lamaie si usturoiul zdrobit. Daca este prea gros, poti adauga putina apa pentru a-l dilua. Gusta si ajusteaza cu sare si piper.

Asamblarea shaormei:

  • Incalzeste lipiile sau pita intr-o tigaie uscata sau în cuptor.
  • Pune un strat de carne pe fiecare lipie, adauga salata verde, rosii, castraveti murati si ceapa rosie.
  • Adauga sosul de usturoi si/sau sosul tahini deasupra.
  • Daca doresti, poti adauga si cartofi prajiti.
  • Ruleaza lipia, inchizand capetele pentru a evita sa curga continutul, si serveste imediat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie