Shaorma - reteta facuta in casa

Descopera reteta autentica de shaorma facuta in casa, cu piept de pui marinat, sos de usturoi cremos si sos tahini delicios, servita în lipie calda alaturi de legume proaspete. Gateste usor si savureaza un preparat plin de arome, perfect pentru orice masa!

Shaorma - reteta facuta in casa

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • • 500 g de piept de pui sau pulpa de pui dezosata (poți folosi si carne de vita sau miel)
  • • 3 linguri de ulei de masline
  • • 2 linguri de iaurt
  • • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • • 1 lingurita de chimen
  • • 1 lingurita de coriandru macinat
  • • 1 lingurita de turmeric
  • • 1 lingurita de paprika
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Zeama de la 1 lămaie
  • Pentru sos de usturoi:
  • • 200 g de iaurt grecesc
  • • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • • 1 lingura de ulei de masline
  • • Sare, dupa gust
  • • Zeama de la 1/2 lamaie
  • Pentru sos tahini:
  • • 100 g de pasta tahini
  • • 2 linguri de iaurt grecesc
  • • Zeama de la 1 lamaie
  • • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Apa, pentru diluare (optional)
  • Pentru servit:
  • • Lipii (sau paine pita)
  • • Salata verde, taiata fasii
  • • Rosii, taiate cubulete
  • • Castraveti murati, taiati felii
  • • Ceapa rosie, taiata julienne
  • • Cartofi prajiti (optional)

Mod de preparare

  • Intr-un bol mare, amesteca uleiul de masline, iaurtul, usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, chimenul, coriandrul, turmericul, paprika, sarea, piperul si zeama de lamaie.
  • Adauga carnea taiata fasii subtiri si amesteca bine, astfel incat sa fie bine acoperita de marinada.
  • Lasa carnea la marinat timp de cel puțin 1 ora, ideal peste noapte, in frigider.
  • Incalzeste o tigaie mare sau o plita si gateste carnea marinata la foc mediu-inalt, pana devine aurie si bine facuta, aproximativ 8-10 minute.
  • Amesteca iaurtul grecesc cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sarea si zeama de lamaie. Gusta si ajusteaza condimentele, daca este necesar.
  • Intr-un bol, amesteca pasta tahini cu iaurtul grecesc, zeama de lamaie si usturoiul zdrobit. Daca este prea gros, poti adauga putina apa pentru a-l dilua. Gusta si ajusteaza cu sare si piper.

Asamblarea shaormei:

  • Incalzeste lipiile sau pita intr-o tigaie uscata sau în cuptor.
  • Pune un strat de carne pe fiecare lipie, adauga salata verde, rosii, castraveti murati si ceapa rosie.
  • Adauga sosul de usturoi si/sau sosul tahini deasupra.
  • Daca doresti, poti adauga si cartofi prajiti.
  • Ruleaza lipia, inchizand capetele pentru a evita sa curga continutul, si serveste imediat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
2
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Ceafa de porc la cuptor
4
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel
Bucataras.RO

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel

O reteta luata din revista Lidl, tare bun a iesit.

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia