Salata Chinezeasca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata Chinezeasca

Ingrediente

  • - 1 ceapa;
  • - 1/2 varza rosie;
  • - 1 morcov;
  • - 3 fire ceapa verde;
  • - 1 lingura marmelada;
  • - 3 linguri ulei de arahide;
  • - 2 lingurite otet de vin de orez;
  • - 1 lingurita sos de soia;
  • - 3 frunze varza chinezeasca;
  • - cateva picaturi ulei de susan

Mod de preparare

Mancarurile traditionale chinezesti sunt pregatite pentru a reflecta armonie, culoare, aroma si textura.

Unul din cele mai importante aspecte ale culturii chineze implica utilizarea de Feng Shui pentru a crea echilibru acasa dar si in mediul de lucru. Aplicand principiile acestei practici vechi o farfurie cu mancare poate creste energia si sanatatea organismului.

In retetele pregatite in conformitate cu Feng Shui se depun eforturi pentru a gasi echilibrul perfect intre Yin (racire) si Yang (incalzire).

Alimentele Yin sunt reci, calmante si hranitoare. Ele reduc caldura corpului si metabolismul si sunt bogate in potasiu. Din aceasta categorie fac parte uleiurile, sucurile, inghetata, zaharul, berea, cafeaua, algele marine, scoici, crabi, fructe si legumele tropicale. Consumul de prea multe alimente Yin te pot face sa te simti plin, greoi, inactiv. Cuptorul cu microunde, folosirea aburului si prajirea alimentelor sunt metodele de pregatire a acestei categorii de produse.

Alimentele Yang sunt calde, stimulante, cresc metabolismul si sunt bogate in sodiu. Din aceasta categorie fac parte sarea, carnea (de orice fel), branza, ceapa, usturoiul, ghimbirul, vinul. Gatitul pe lemn si carbune sunt considerate Yang. Consumul de prea multe alimente Yang duce la sentimentul hiperactiv.

Exista si categoria de elemente "neutre" pentru a completa echilibrul dintre Yin si Yang. Elementele neutre sunt: nucile, stafidele, cerealele, semintele, morcovii si conopida.

Alimentele trebuie sa vina cu o varietate de vitamine si o multime de beneficii nutritionale. Asadar, m-am gandit sa va aduc in atentie o reteta de salata cu un sos dulce acrisor care respecta principiile bucatariei chinezesti, aducand avantajele Feng Shui.

Curatam ceapa, o taiem rondele si o calim cateva minute la foc mic.

Pregatim si celelalte legume: tocam varza rosie, cea chinezeasca, morcovul il taiem betigase (sau il radem), ceapa verde o taiem in fasii, tocam coriandrul.

Intr-un bol amestecam ceapa calita cu celelalte legumele. Adaugam uleiurile, otetul, sosul de soia si marmelada si amestecam pana ce toate legumele au fost patrunse si combinate. Daca aveti mai mult timp la dispozitie (eu nu prea am) puteti crea vinegreta separat.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare
Bucataras.RO

Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare

De câțiva ani de zile am descoperit deserturile cu dovleac și m-am îndrăgostit de el. Aceasta este o altă...

Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce