Cheesecake cu cirese

Portii
9
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu cirese

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g unt topit
  • 2 linguri peltea de gutui
  • 3 linguri Amaretto
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce (pilos am folosit eu)
  • 100 g zahar brut
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de turmeric (optional)
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • Topping:
  • 500 g cirese congelate
  • 3 linguri sirop de visine
  • 1 lingurita amidon alimentar

Mod de preparare

Blat: macinam biscuitii cu ajutorul unui robot. Amestecam biscuitii cu restul ingredientelor si punem compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil, unsa in prealabil cu putin unt. Cu dosul unei linguri, presam bine stratul de biscuiti uniform in forma. Dam la frigider pentru 15 minute.

Umplutura: mixam branza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie si sucul, vanilia, turmericul este optional, doar pentru culoare si continuam mixarea sa se incorporeze ingredientele. Amestecam smantana intr-un castronel, adaugam amidonul si amestecam pana ce acesta se desface in smantana. Adaugam la amestecul de branza.

Topping: punem ciresele congelate intr-o craticioara cu fundul dublu, adaugam siropul si lasam pe foc pana ciresele s-au dezghetat (nu lasam sa fiarba). Strecuram siropul si alegem ciresele. Jumatate din cirese le vom pune peste blatul de biscuiti dupa ce a stat la rece. Peste cirese, adaugam umplutura de branza si dam la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 30 minute si mai lasam inca 10 minute in cuptorul incins cu usa intredeschisa. Siropul ramas de la cirese, il punem in craticioara cu fundul dublu, adaugam 1 lingurita amidon alimentar si amestecam cu un tel pana sosul fierbe si se ingroasa. Daca v-a iesit prea gros, diluati cu putina apa si amestecati cu telul.

Dupa racirea completa a cheescake-ului, inlaturam inelul detasabil, dupa ce am dat cu cutitul de jur imprejur si dam la frigider pt 1-2 ore. Mixam smantana pt frisca cu zaharul pudra. Cu un pos decoram cheesecake-ul cu frisca, ciresele ramase si toppingul facut mai devreme. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa