Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite dintr-un aluat simplu, iar crema este aromata si cremoasa, realizata din lapte, oua, zahar si unt. Dupa asamblare, prajitura se lasa la frigider peste noapte, astfel incat foile sa devina moi si sa absoarba aroma cremei. Este un desert elegant si delicios, perfect pentru ocazii speciale.

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 g faina
  • 200 g unt rece
  • 2 galbenusuri
  • 150 ml apa rece
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g amidon (sau 4 linguri faina)
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 250 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g făină sau amidon de porumb
  • 200 g unt
  • Esență de vanilie

Mod de preparare

Intr-un bol, amesteca faina cu untul rece taiat cubulete pana obtii un aluat nisipos. Adauga galbenusurile, apa rece, otetul si sarea. Framanta rapid pana se leaga aluatul. Imparte aluatul in 6-8 bucati egale, formeaza bile si lasa-le la frigider pentru 30 de minute. Intinde fiecare bucata in foi subtiri si coace-le pe dosul tavii (unsa in prealabil) la 180°C, aproximativ 10 minute sau pana devin aurii.

Intr-o cratita, amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul pana devin o compozitie omogena. Adauga treptat laptele, amestecand continuu. Pune cratita pe foc mic si amesteca pana crema se ingroasa. Dupa ce crema s-a racit complet, incorporeaza untul moale si esenta de vanilie, mixand bine.

Aseaza prima foaie pe un platou si intinde un strat uniform de crema. Continua procesul pana cand termini foile si crema, pastrand un strat subtire pentru decor. Zdrobeste o foaie si foloseste firimiturile pentru a decora prajitura.

Lasa prajitura la frigider cel putin 6 ore sau peste noapte pentru ca foile sa se inmoaie.Taie prajitura in bucati si serveste-o cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
Parteneri
Galuste cu prune
Bucataras.RO

Galuste cu prune

Ma intrebam ce poate sa iasa din cartofi cu prune si a iesit ceva dulce in final. Mie mi s-au parut destul de bune...

Galuste cu prune
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri