Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite dintr-un aluat simplu, iar crema este aromata si cremoasa, realizata din lapte, oua, zahar si unt. Dupa asamblare, prajitura se lasa la frigider peste noapte, astfel incat foile sa devina moi si sa absoarba aroma cremei. Este un desert elegant si delicios, perfect pentru ocazii speciale.

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 g faina
  • 200 g unt rece
  • 2 galbenusuri
  • 150 ml apa rece
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g amidon (sau 4 linguri faina)
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 250 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g făină sau amidon de porumb
  • 200 g unt
  • Esență de vanilie

Mod de preparare

Intr-un bol, amesteca faina cu untul rece taiat cubulete pana obtii un aluat nisipos. Adauga galbenusurile, apa rece, otetul si sarea. Framanta rapid pana se leaga aluatul. Imparte aluatul in 6-8 bucati egale, formeaza bile si lasa-le la frigider pentru 30 de minute. Intinde fiecare bucata in foi subtiri si coace-le pe dosul tavii (unsa in prealabil) la 180°C, aproximativ 10 minute sau pana devin aurii.

Intr-o cratita, amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul pana devin o compozitie omogena. Adauga treptat laptele, amestecand continuu. Pune cratita pe foc mic si amesteca pana crema se ingroasa. Dupa ce crema s-a racit complet, incorporeaza untul moale si esenta de vanilie, mixand bine.

Aseaza prima foaie pe un platou si intinde un strat uniform de crema. Continua procesul pana cand termini foile si crema, pastrand un strat subtire pentru decor. Zdrobeste o foaie si foloseste firimiturile pentru a decora prajitura.

Lasa prajitura la frigider cel putin 6 ore sau peste noapte pentru ca foile sa se inmoaie.Taie prajitura in bucati si serveste-o cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
5
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa