Vinete cu Umplutura de Nuci la Cuptor

Postat pe: 11-02-2014
(0)

Ingrediente

Pentru o tava de dimensiunea 18124 cm:
1 vinata de dimensiune medie sau 2 vinete foarte subtiri (cum am folosit eu)
1 lingura de ceapa tocata
1 lingura de telina (tulpini) tocate
100 gr nuci macinate (cu masina de tocat nuci deci nu foarte marunt)
50 gr pesmet sau o felie de piine farimitata
100 gr cascaval ras sau cum am folosit eu brinza Brie taiata cuburi
2 linguri patrunjel verde tocat
1 lingurita maghiran uscat
1 ou
ulei
sare
piper macinat proaspat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Taiati vinata in felii subtiri pe lungime si asezati feliile intr-o tava (unse cu ulei cu pensula de bucatarie si sarate) sub gratarul de la cuptor (daca nu aveti gratar la cuptor le asezati pur si simplu in tava si le lasati sa se coaca in cuptor putin mai mult la temperatura maxima sau le frigeti pe un gratar sau o tigaie fara ulei pe focul aragazului; nu trebuie sa fie prea prajite caci oricum se mai con in cuptor impreuna cu umplutura)

Asezati o parte dintre aceste felii pe fundul si peretii tavii si pastrati o parte ca sa acoperiti umplutura.

Puneti ceapa si telina cu putin ulei si sare intr-o tigaie si coaceti la foc mic amestecind des pina cind se inmoaie putin, nu trebuie sa prajiti ceapa. Varsati ceapa si telina intr-un castron in care ati pus deja restul ingredientelor (nuca tocata, piinea sau pesmetul dupa caz, brinza, patrunjelul, maghiranul, sare, piper si oul). Amestecati totul bine, obtineti un amestec asemanator cu compozitia de chiftele. Asezati cu o lingura umplutura peste vinetele din tava, nivelati bine si acoperiti cu restul de felii de vinata.

Coaceti in cuptorul gata incalzit la 180 °c circa 20-30 minute. Lasati apoi sa se odihneasca 5-10 minute inainte sa taiati felii si sa serviti.

e bun si rece, se poate taia si bucatele mai mici si se poate servi ca fingerfood.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Vinete cu Umplutura de Nuci la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Vinete cu Umplutura de Nuci la Cuptor