Spanac la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 50 g unt
  • 200 ml smantana
  • 50 g pesmet
  • ulei
  • 3-4 catei usturoi
  • sare

Mod de preparare

Spanacul se spala in mai multe ape, apoi se opareste. Se pune la fiert in apa clocotita cu sare si se lasa pe foc aprox. 20 minute. Cand este gata se strecoara.

Separat, intr-o craticioara, se pune putin ulei sau unt, se adauga usturoiul taiat marunt si se lasa la foc mic cam un minut, doua. Se da vasul deoparte, se pune spanacul si se amesteca bine. Deasupra se toarna smantana, apoi se adauga pesmetul rumenit in prealabil in putin ulei timp de 1-2 minute.

Se da la cuptor si se lasa aprox. 15 minute la foc potrivit.
Se serveste fierbinte ca atare sau ca si garnitura la oua ochiuri, la chiftele sau la friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate