Sarmale din Foi de Sfecla si Orez

Postat pe: 25-03-2011
(0)

Ingrediente

6 frunze de sfecla (partea verde) si 2 tulpini albe
6 linguri de orez deja fiert
1 lingurita de ceapa tocata marunt
1/2 morcov
1 lingura de patrunjel verde tocat
125 gr mozzarella
pesmet (facultativ)
1 lingura de ulei
sare
suc de rosii

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
- Curatati si spalati frunzele de sfecla

- Opariti frunzele (partea verde si apoi le lasati sa se raceasca intinse pe un servet de bucatarie din bumbac sau in)

- Inabusiti in ulei tulpinile de sfecla taiate marunt cu ceapa si morcovul (curatat, spalat si ras pe razatoarea mica)

- Amestecati totul cu orezul deja fiert si lasati 1 minut sau cteva secunde pe foc ca orezul sa prinda gust.

- Intr-un castron puneti orezul cu zarzavatul, patrunjelul verde tocat si mozzarella taiata cubulete mici si amestecati (daca rezulta prea lichid adaugati si pesmet care o sa absoarba lichidul)

- Sarati si umpleti fiecare frunza de sfecla oparita si deja racita cu acesta umplutura

- Infasurati ca pe sarmale si asezati fiecare sarma intr-o tava, daca nu stiti sa infasurati sarmale atunci faceti cite un rulou pe care il prindeti cu o scobitoare.

- Coaceti 10 minute la 180°C in sos de rosii


* in engleza swiss chard
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmale din Foi de Sfecla si Orez" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale din Foi de Sfecla si Orez