Sarmale din Foi de Sfecla si Orez

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Sarmale din Foi de Sfecla si Orez

Ingrediente

  • 6 frunze de sfecla (partea verde) si 2 tulpini albe
  • 6 linguri de orez deja fiert
  • 1 lingurita de ceapa tocata marunt
  • 1/2 morcov
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat
  • 125 gr mozzarella
  • pesmet (facultativ)
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • suc de rosii

Mod de preparare

- Curatati si spalati frunzele de sfecla

- Opariti frunzele (partea verde si apoi le lasati sa se raceasca intinse pe un servet de bucatarie din bumbac sau in)

- Inabusiti in ulei tulpinile de sfecla taiate marunt cu ceapa si morcovul (curatat, spalat si ras pe razatoarea mica)

- Amestecati totul cu orezul deja fiert si lasati 1 minut sau cteva secunde pe foc ca orezul sa prinda gust.

- Intr-un castron puneti orezul cu zarzavatul, patrunjelul verde tocat si mozzarella taiata cubulete mici si amestecati (daca rezulta prea lichid adaugati si pesmet care o sa absoarba lichidul)

- Sarati si umpleti fiecare frunza de sfecla oparita si deja racita cu acesta umplutura

- Infasurati ca pe sarmale si asezati fiecare sarma intr-o tava, daca nu stiti sa infasurati sarmale atunci faceti cite un rulou pe care il prindeti cu o scobitoare.

- Coaceti 10 minute la 180°C in sos de rosii


* in engleza swiss chard

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)