Praz cu Masline (de Post)

Postat pe: 21-04-2013
(2)

Ingrediente

8 fire de praz (doar partea alba)
8 linguri cu ulei pentru prajit
2 linguri suc de rosii
100 gr masline (nesarate sau desarate)
1 pahar de vin alb sec
1 lingura sos caramel
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Prazul este o leguma hipoglicemica, diuretica si emolienta, are un gust asemanator cu al cepei dar mai delicat si este considerat protagonistul renasterii.

Curatam prazul de prima foaie si il taiem in bucati de 1 cm.
Intr-o tigaie (cu capac) punem uleiul si cand s-a infierbantat adaugam prazul, acoperim cu capac si lasam la foc mic sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand.

Intr-un ibric punem 200-300 ml apa la incalzit.
Cand prazul s-a rumenit frumos adaugam apa cat sa il cuprinda si lasam sa fiarba asa cam 10 minute, acoperit.

Cand este bine patruns adaugam sucul de rosii, maslinele, vinul si sosul de caramel, si amestecam cat sa se intrepatrunda toate ingredientele. Lasam sa fiarba inca 5 minute sau pana scade sosul la consistenta dorita dar nu prea mult (sosul este delicios).

Va doresc sa aveti pofta!
Pe curand!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Praz cu Masline (de Post)" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
vin

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mikirafaela
•  28.04.2013 22:34:00

Multumesc!

biaskitchen
•  23.04.2013 19:41:17

*****
felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Praz cu Masline (de Post)