Ingrediente
● Aluat: |
● 15 linguri faina |
● 15 linguri apa minerala |
● 7 linguri ulei |
● 50 g margarina+ 2 linguri faina |
● Umplutura: |
● 200g ciuperci(eu am folosit din cutie) |
● 150g mazare |
● 2 linguri de ulei |
● sare , piper, rozmarin, |
● maghiran |
● si un sos facut din: |
● 50ml ulei |
● 50 g faina sau amidon |
● 450 ml apa sau supa de legume |
Mod de preparare
Se face un aluat din faina ,ulei si apa minerala,se amesteca separat margarina cu cele doua linguri de faina pana se obtine o compozitie cremoasa.Se pudreaza planseta cu faina si se intinde aluatul intr-o singura foaie(nu prea mare).
Pe foaie intindem uniform compozitia cremoasa,rulam si dam la rece cca 30 min.
Ciupercile si mazarea se innabusa in 2 linguri de ulei la foc mic,adaugand si putina apa. Dupa ce se raceste se amesteca cu sosul iar condimentele,sarea si piperul se pun dupa gust.
Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua foi. Tava se pregateste cu hartie pentru copt si se aseaza prima foaie apoi umplutura peste care asezam cea de-a doua foaie. Ungem placinta cu ulei si putem presara susan sau mac.
Se coace in cuptorul incalzit , la foc mic timp de 45 min.
Se poate folosi ca umplutura si: branza, carne tocata, sau mere rase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu ciuperci si mazare" nu uita sa ii faci un review.
Pe foaie intindem uniform compozitia cremoasa,rulam si dam la rece cca 30 min.
Ciupercile si mazarea se innabusa in 2 linguri de ulei la foc mic,adaugand si putina apa. Dupa ce se raceste se amesteca cu sosul iar condimentele,sarea si piperul se pun dupa gust.
Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua foi. Tava se pregateste cu hartie pentru copt si se aseaza prima foaie apoi umplutura peste care asezam cea de-a doua foaie. Ungem placinta cu ulei si putem presara susan sau mac.
Se coace in cuptorul incalzit , la foc mic timp de 45 min.
Se poate folosi ca umplutura si: branza, carne tocata, sau mere rase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu ciuperci si mazare" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany