Placinta cu ciuperci si mazare

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Aluat:
15 linguri faina
15 linguri apa minerala
7 linguri ulei
50 g margarina+ 2 linguri faina
Umplutura:
200g ciuperci(eu am folosit din cutie)
150g mazare
2 linguri de ulei
sare , piper, rozmarin,
maghiran
si un sos facut din:
50ml ulei
50 g faina sau amidon
450 ml apa sau supa de legume

Mod de preparare

Se face un aluat din faina ,ulei si apa minerala,se amesteca separat margarina cu cele doua linguri de faina pana se obtine o compozitie cremoasa.Se pudreaza planseta cu faina si se intinde aluatul intr-o singura foaie(nu prea mare).

Pe foaie intindem uniform compozitia cremoasa,rulam si dam la rece cca 30 min.

Ciupercile si mazarea se innabusa in 2 linguri de ulei la foc mic,adaugand si putina apa. Dupa ce se raceste se amesteca cu sosul iar condimentele,sarea si piperul se pun dupa gust.

Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua foi. Tava se pregateste cu hartie pentru copt si se aseaza prima foaie apoi umplutura peste care asezam cea de-a doua foaie. Ungem placinta cu ulei si putem presara susan sau mac.

Se coace in cuptorul incalzit , la foc mic timp de 45 min.

Se poate folosi ca umplutura si: branza, carne tocata, sau mere rase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu ciuperci si mazare" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu ciuperci si mazare