Paste cu broccoli si sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paste cu broccoli si sos de rosii

Ingrediente

  • 200 g paste fussili
  • 200 g broccoli
  • 2 cepe verzi
  • 1 tija telina
  • 50 ml vin alb
  • 150 g rosii cubulete din conserva
  • 2 lg patrunjel tocat grosier
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 lg ulei masline
  • sare, piper
  • ciuperci champignons

Mod de preparare

Se rupe broccoli in buchete mici si se fierbe in putina apa cu sare timp de 3 minute. Se strecoara si se racesc usor sub jet de apa.
Pastele se fierb in apa cu sare pana cand sunt al dente, se strecoara dar nu se clatesc (se pastreaza putina apa din care au fiert pastele).
Intr-o tigaie se toarna 2 lg ulei si se incinge. Se adauga ceapa taiata rondele si tija de telina taiata felii subtiri. Se calesc cateva minute. Se toarna vinul alb, se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se adauga rosiile din conserva si se lasa sa mai fiarba. La sfarsit se adauga usturoiul taiat feliute si jumatate din patrunjelul taiat grosier. Se lasa deoparte.
Intr-o tigaie mai mare se pune restul de ulei de masline, se adauga broccoli, putina apa din care au fiert pastele si restul de patrunjel tocat. Se amesteca totul si se fierbe. Cand e gata, se amesteca cu pastele fierte.
Ciupercile se prajesc in tigaie grill sau se dau la cuptor, cum preferati.
Pastele se servesc impreuna cu sosul de rosii, alaturi de ciuperci.
Poate fi folosita ca si garnitura alaturi de friptura!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie