Pachetele de Primavara cu Urzici si Leurda

Complexitate
redusa
Pachetele de Primavara cu Urzici si Leurda

Ingrediente

  • 500 g piure de urzici (urzici gatite la abur 30 de minute si tocate prin masina de tocat)
  • 60 g leurda proaspata tocata marunt
  • 18 buc foi de orez
  • Ulei extravirgin de masline
  • sos de soia

Mod de preparare

Inmuiem fiecare foaie de orez in apa timp de 10 secunde (numaram pana la 10), punem foaia de orez pe o hartie de copt, adaugam 1 lingura cu varf de piure de urzici, presaram leurda proaspata si incepem sa rulam.

Rulam prima margine de 2 ori, suprapunem marginile laterale si continuam rularea (procedura este asemanatoare cu rularea sarmalelor).

Punem o hartie de copt intr-o tava de copt, asezam rulourile, stropim cu ulei de masline si coacem in cuptorul prencalzit la temperatura mare timp de 20 de minute.

Scoatem rulourile din tava, le asezam pe un platou si le stropim cu sos de soia.

Va doresc pofta buna!
„Pachetelele de primavara” sau „rulourile de primavara” sunt foarte intalnite in bucataria popoarelor orientale. Denumirea provine de la obiceiul care exista ca, in fiecare an sa se sarbatoreasca perioada semanatului cerealelor cu o mancare in care se foloseau toate legumele care se gaseau primavara, umpland cu ele niste rulouri. Rulourile sunt formate dintr-un strat subtire de aluat facut din orez, asa numitele foi de orez sau hartie de orez, care se umplu cu diferite amestecuri, se ruleaza, se prajesc in ulei incins si se servesc cu sos de soia. Amestecurile care se folosesc pentru umplerea acestor rulouri difera de la o tara la alta si chiar de la o regiune la alta, de exemplu in China se umplu cu creveti sau cu bucatele de rata fripta sau cu un amestec de legume format din morcovi, ceapa verde, germeni de fasole mung.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute