Pachetele de Primavara cu Urzici si Leurda

Complexitate
redusa
Pachetele de Primavara cu Urzici si Leurda

Ingrediente

  • 500 g piure de urzici (urzici gatite la abur 30 de minute si tocate prin masina de tocat)
  • 60 g leurda proaspata tocata marunt
  • 18 buc foi de orez
  • Ulei extravirgin de masline
  • sos de soia

Mod de preparare

Inmuiem fiecare foaie de orez in apa timp de 10 secunde (numaram pana la 10), punem foaia de orez pe o hartie de copt, adaugam 1 lingura cu varf de piure de urzici, presaram leurda proaspata si incepem sa rulam.

Rulam prima margine de 2 ori, suprapunem marginile laterale si continuam rularea (procedura este asemanatoare cu rularea sarmalelor).

Punem o hartie de copt intr-o tava de copt, asezam rulourile, stropim cu ulei de masline si coacem in cuptorul prencalzit la temperatura mare timp de 20 de minute.

Scoatem rulourile din tava, le asezam pe un platou si le stropim cu sos de soia.

Va doresc pofta buna!
„Pachetelele de primavara” sau „rulourile de primavara” sunt foarte intalnite in bucataria popoarelor orientale. Denumirea provine de la obiceiul care exista ca, in fiecare an sa se sarbatoreasca perioada semanatului cerealelor cu o mancare in care se foloseau toate legumele care se gaseau primavara, umpland cu ele niste rulouri. Rulourile sunt formate dintr-un strat subtire de aluat facut din orez, asa numitele foi de orez sau hartie de orez, care se umplu cu diferite amestecuri, se ruleaza, se prajesc in ulei incins si se servesc cu sos de soia. Amestecurile care se folosesc pentru umplerea acestor rulouri difera de la o tara la alta si chiar de la o regiune la alta, de exemplu in China se umplu cu creveti sau cu bucatele de rata fripta sau cu un amestec de legume format din morcovi, ceapa verde, germeni de fasole mung.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Muffins cu visine
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti