Nu stiu daca am gasit tocmai bine numele, dar e totusi facuta lasagna, asta dupa sistemul arhicunoscut al lasagnelor...
Se spala dovleceii bine de tot, se ideparteaza capetele dupa care se dau pe mandolina la care atasam cutitul ondulat cu ajutorul caruia putem taia dovleceii " taietei".
Coaja de pe dovlecei nu se indeparteaza.
Condimentam cu sare si piper dar avem grija sa nu punem prea multa sare deoarece si cascavalul sarat.
Intr-o tigaie punem uleiul si cand este fierbinte adaugam usturoiul curatat si tocat marunt si taieteii de dovlecei.
Prajim cateva minute, poate 3 in total dupa care indepartam de la sursa de caldura.
Luam o tava mai micuta, punem putin pesto pe fundul ei, asezam o jumatate din taieteii de dovleac peste pesto, presaram cascaval ras, circa jumatate din cantitate sau poate ceva mai mult si acoperim cu pesto. Adaugam peste sos a doua jumatate de taietei de dovlecei iarasi cascaval putin pesto si pesmetul.
Punem la cuptor la 350 f (180C) pana prinde o crusta usor aurie. Servim cu smantana.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii