Ingrediente
● 8-10 cartofi |
● 400 g de varza de Bruxelles |
● 1 pachet de branza topita |
● 250 g de cascaval ras |
● 400 ml de smantana lichida |
● 80 g de unt |
● 1 lingura de vegeta |
● piper |
● usturoi |
Mod de preparare
Curatam cartofii si ii taiam in rondele nu foarte groase. Curatam verzele si le fierbem in apa cu putina sare, le taiam in doua. Ungem o tava adanca cu unt. Taiam usturoiul in feliute foarte fine pe care le asezam pe fundul tavii (puteti taia catelul de usturoi in doua si freca tava daca nu va place sa aveti bucatele prin gratin).
Mai intai vom aseza un rand de cartofi, peste care vom pune feliile de branza topita, apoi un rand de varza, iar branza, terminam cu ultimul rand de cartofi. Amestecam smantana lichida cu vegeta si piper si varsam deasupra gratinului.
Presaram un strat grosut de cascaval ras, untul taiat in cubulete si dam la cuptor cam 20-30 de minute la 220 grade C. Lasam sa se racoreasca putin si servim ca acompaniament sau natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gratin de Cartofi si Varza de Bruxelles" nu uita sa ii faci un review.
Mai intai vom aseza un rand de cartofi, peste care vom pune feliile de branza topita, apoi un rand de varza, iar branza, terminam cu ultimul rand de cartofi. Amestecam smantana lichida cu vegeta si piper si varsam deasupra gratinului.
Presaram un strat grosut de cascaval ras, untul taiat in cubulete si dam la cuptor cam 20-30 de minute la 220 grade C. Lasam sa se racoreasca putin si servim ca acompaniament sau natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gratin de Cartofi si Varza de Bruxelles" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany