Ingrediente
● dovlecel (al meu a fost cam mare) |
● 4-5 linguri faina |
● 2 oua |
● ulei pentru prajit |
● usturoi (optional) |
● seminte de susan (optional) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Se ia dovlecelul, se curata, se taie felii ceva mai grosute, se sareaza si se lasa putin deoparte. Se sterg apoi cu un servet de hartie de apa pe care au lasat-o, se trec prin faina si apoi prin ou si se pun in tigaia in care am pus inainte uleiul si care deja este destul de fierbinte. Se prajesc la foc mic, pana devin aurii pe o parte, se intorc apoi pe cealalta parte si se prajesc dupa care se scot din ulei, se scurg putin si se aseaza pe un platou pe care avem pus din timp un servetel de hartie (se pune pentru a absorbi uleiul ramas).
Feliile de dovlecei se servesc calde, sarate, cu mujdei de usturoi sau cu rosii, se poate chiar cu ambele. Daca aveti si paine proaspata este un deliciu.
Pofta buna si spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovlecel Pane" nu uita sa ii faci un review.
Feliile de dovlecei se servesc calde, sarate, cu mujdei de usturoi sau cu rosii, se poate chiar cu ambele. Daca aveti si paine proaspata este un deliciu.
Pofta buna si spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovlecel Pane" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 25.05.2011 10:34:49
ai gresit putin reteta...adica ai scris "se trec apoi prin ulei"...cred ca vroiai sa zici prin ou...oricum am inteles ce vroiai sa explici