Dovlecel Pane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dovlecel Pane

Ingrediente

  • dovlecel (al meu a fost cam mare)
  • 4-5 linguri faina
  • 2 oua
  • ulei pentru prajit
  • usturoi (optional)
  • seminte de susan (optional)

Mod de preparare

Se ia dovlecelul, se curata, se taie felii ceva mai grosute, se sareaza si se lasa putin deoparte. Se sterg apoi cu un servet de hartie de apa pe care au lasat-o, se trec prin faina si apoi prin ou si se pun in tigaia in care am pus inainte uleiul si care deja este destul de fierbinte. Se prajesc la foc mic, pana devin aurii pe o parte, se intorc apoi pe cealalta parte si se prajesc dupa care se scot din ulei, se scurg putin si se aseaza pe un platou pe care avem pus din timp un servetel de hartie (se pune pentru a absorbi uleiul ramas).

Feliile de dovlecei se servesc calde, sarate, cu mujdei de usturoi sau cu rosii, se poate chiar cu ambele. Daca aveti si paine proaspata este un deliciu.

Pofta buna si spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc