Cum se Curata Usturoiul Uscat

Complexitate
redusa
Cum se Curata Usturoiul Uscat

Ingrediente

    Mod de preparare

    Desprindeti rapid cateii de usturoi: fixati lama cutitului deasupra capatanei de usturoi si exercitati o apasare ferma cu mana.
    Puneti cate un catel de usturoi pe un tacator.

    Asezati peste el un cutit cu lama mai lata.

    Apasati cu mana partea plata a cutitului ca si cand ati dori sa striviti usturoiul sau loviti cu podul palmei peste lama cutitului; in felul acesta se rupe si se slabeste putin pielita ce inveleste fiecare catel de usturoi.

    Coaja catelului de usturoi se va desface aproape singura si va fi foarte usor de curatat.
    Prindeti pielita cu degetele, trageti de ea si aruncati-o.
    Folositi cateii de usturoi curatati dupa cum cere reteta.
    Daca aveti mai mult timp la dispozitie si nu va trebuie usturoiul imediat la gatit, atunci il puteti lasa in apa calda cateva minute. Pielita se va desprinde de usturoi.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Altfel de Cozonac cu Nuca

    Altfel de Cozonac cu Nuca

    Altfel de Cozonac cu Nuca
    Pasca traditionala

    Pasca traditionala

    Pasca traditionala
    Drob de miel

    Drob de miel

    Drob de miel
    Cele mai apreciate rețete
    Amandine III
    1
    Dulciuri

    Amandine III

    Amandine III
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    2
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Prajitura Mona
    3
    Dulciuri

    Prajitura Mona

    Prajitura Mona
    Rulada de Biscuiti (de Post)
    4
    Dulciuri

    Rulada de Biscuiti (de Post)

    Rulada de Biscuiti (de Post)
    Parteneri
    Desert placinta taraneasca cu gutui
    Bucataras.RO

    Desert placinta taraneasca cu gutui

    Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este...

    Desert placinta taraneasca cu gutui
    Oua vopsite in foi de ceapa
    Culinar.RO

    Oua vopsite in foi de ceapa

    Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

    Oua vopsite in foi de ceapa
    Drob de miel in foietaj
    Gustos.RO

    Drob de miel in foietaj

    Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

    Drob de miel in foietaj
    Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
    Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
    Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
    Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
    Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
    Legenda romantică a brânzei Gorgonzola