Cum se Curata Usturoiul Uscat

Complexitate
redusa
Cum se Curata Usturoiul Uscat

Ingrediente

    Mod de preparare

    Desprindeti rapid cateii de usturoi: fixati lama cutitului deasupra capatanei de usturoi si exercitati o apasare ferma cu mana.
    Puneti cate un catel de usturoi pe un tacator.

    Asezati peste el un cutit cu lama mai lata.

    Apasati cu mana partea plata a cutitului ca si cand ati dori sa striviti usturoiul sau loviti cu podul palmei peste lama cutitului; in felul acesta se rupe si se slabeste putin pielita ce inveleste fiecare catel de usturoi.

    Coaja catelului de usturoi se va desface aproape singura si va fi foarte usor de curatat.
    Prindeti pielita cu degetele, trageti de ea si aruncati-o.
    Folositi cateii de usturoi curatati dupa cum cere reteta.
    Daca aveti mai mult timp la dispozitie si nu va trebuie usturoiul imediat la gatit, atunci il puteti lasa in apa calda cateva minute. Pielita se va desprinde de usturoi.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

    Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

    Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

    Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
    Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

    Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

    Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

    Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
    Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

    Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

    Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

    Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
    Cele mai apreciate rețete
    Gogosari in Sos de Mustar
    2
    Conserve, muraturi

    Gogosari in Sos de Mustar

    Gogosari in Sos de Mustar
    Pandispan cu mere si budinca
    4
    Dulciuri

    Pandispan cu mere si budinca

    Pandispan cu mere si budinca
    Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
    5
    Carte de bucate

    Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

    Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

    Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
    Parteneri
    Prajitura cu caise si iaurt
    Culinar.RO

    Prajitura cu caise si iaurt

    Retete dietetice

    Prajitura cu caise si iaurt
    Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
    Gustos.RO

    Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

    Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

    Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie