Se fierbe conopida in baie de aburi. (Eu pun conopida intreaga intr-o oala mai mare, cu 1 cm de apa in ea si o acopar cu un capac. o las cam 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa, pana se inmoaie un pic. Stiu ca sunt metode mai eficiente, prin care conopida nu absoarbe atat de multa apa, dar daca nu aveti intrumentele necesare, e buna si metoda asta).
Dupa ce conopida a fiert, se marunteste (fie cu ajutorul unei furculite, fie in robot).
Conopida maruntita se amesteca cu o lingura de crema de branza. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se formeaza cubulete cu latura de aprox 2 cm, care se trec prin parmezanul rezuit.
Se pun cubuletele intr-o tava unsa cu ulei.
Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade, timp de 10-12 minute sau pana se rumenesc frumos.
Din cantitatile mentionate ies 14 cubulete.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii