Ciuperci Gratinate cu Crutoane de Paine si Cascaval

Postat pe: 20-12-2014
(0)

Ingrediente

150 g ceapa, taiata solzisori
2- 3 linguri ulei
500 g ciuperci pleurotus / champignon / iutari / sau combinatie intre ele, curatate si feliate
150- 200 g smantana + extra, pentru servit ( optional)
75 ml supa de pui / legume sau apa
sare
piper, proaspat macinat
250 g paine de secara sau simpla, feliata
100 g unt cu verdeata sau simplu
200 g cascaval afumat sau simplu, ras
patrunjel verde, tocat marunt, optional

Mod de preparare

Caliti ceapa in uleiul incins.
Adaugati ciupercile feliate si lasati pe foc inca 8- 10 min, amestecand des sau pana ce ciupercile sunt facute si zeama lasata de acestea este scazuta.
Puneti smantana, supa / apa si lasati sa dea cateva clocote (2- 3 min).
Condimentati cu sare, piper, dupa gust, dati deoparte si lasati sa se raceasca.
Intre timp, prajiti feliile de paine la toast.
Ungeti-le cu unt pe ambele parti si taiati-le cubulete.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt, pe cat posibil intr-un singur strat.
Presarati uniform ½ din cantitatea de cascaval ras.
Puneti in strat amestecul cu ciuperci si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 10- 15 min, la 200 grade sau pana ce cascavalul este topit si frumos rumenit.
Scoateti vasul din cuptor si presarati deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt (optional).

Serviti cat este calda, portionata. Puteti adauga deasupra 1 lingura de smantana (optional)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciuperci Gratinate cu Crutoane de Paine si Cascaval" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciuperci Gratinate cu Crutoane de Paine si Cascaval