Broccoli si Zucchini Pane

Complexitate
redusa
Broccoli si Zucchini Pane

Ingrediente

  • broccoli florete
  • 5 zucchini
  • 3-4 oua
  • 4-6 linguri faina
  • ulei ptr prajit
  • pesmet
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se desface capatana de broccoli in florete, se spala si se pune in apa cu sare la fiert (se fierb doar 2-3 minute si se scot, se scurg). In timpul cat fierbe broccoli se curata zucchini se feliaza si se sareaza. Se pun deoparte.

Ouale se bat bine intr-un castron separat, se sareaza si se pipereaza. Faina se pune in alt vas iar pesmetul in altul, aici daca doriti se pot adauga cateva seminte de susan. Eu am sarit peste faza asta pentru ca nu am avut.

Dupa ce am scurs broccoli, se apasa peste florete, usor, cu un servetel de hartie sa le uscam putin si apoi se tavalesc prin faina, urmeaza oul si apoi in pesmet.

Uleiul se pune intr-o tigaie si se infierbanta, se tine la foc destul de mic. Se prajesc floretele, se scot in castron pe un servet absorbant.

Se iau apoi feliile de zucchini, se sterg si ele cu un servet absorbant, se tavalesc prin faina, apoi prin ou batut si la urma prin pesmet. Se prajesc in ulei, se scot pe un servet absorbant. Apoi se ia usturoiul, se zdrobeste, se sareaza, si se freaca bine de tot. Incet, se adauga tot cate putin ulei, amestecand intruna. Se va forma o pasta. Daca vreti amestecati pasta asta cu smantana sau cu maioneza sau se adauga apa pana obtineti consistenta dorita.
Se amesteca cu ele pentru a nu fi asa de concentrat mujdeiul.

Se stropesc feliile de zucchini si floretele de broccoli cu mujdeiul de usturoi si se servesc cu paine proaspata... daca aveti si rosii... ele sant bine venite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura