Medalioane de pui cu vinete, dovlecei si sos de rosii

Postat pe: 18-10-2010
(0)

Ingrediente

1 vanata
1 dovlecel
2 rosii potrivite sau 4 rosii chery
3 jumatati de piept de pui dezosat
1 kg cartofi
condimente: oregano, piper negru, chimen
4 bete pentru frigarui
Sos: 400 gr suc de rosii sau bulion
2 lingurite miere
2 linguri ulei de masline
1-2 graunti de usturoi

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Vanata si dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se lasa sa li se scurga sucul ce il lasa de la sare intr-o sita de bucatarie.
Pieptul de pui se feliaza in bucati nu foarte mari, care se sareaza si se condimenteaza cu piper negru. Daca doriti puteti decupa cu o forma de prajituri (un pahar) pentru a avea bucatele de carne ca niste medalioane de aceleasi dimensiuni.
Dovleceii si vinetele feliate le frigem pe ambele parti pe un gratar la flacara potrivita cu cateva stropi de ulei. Pieptul de pui la fel.
Sosul: Intr-o cratita turnam uleiul de masline, adaugam grauntii de usturoi feliati subtire si calim pina devin aurii. Adaugam sosul de rosii, mierea, saram si condimentam dupa gust cu piper si oregano. Eu am facut sosul mai dulcisor, in combinatie cu carnea si legumele este super bun.
Cartofii se taie in cubulete mai mari, se pun in tava, se stropesc cu ulei, presara cu chimen si se coc la cuptor, amestecind cu grija sa nu ii faramam. Ii coacem pina se rumenesc.
Se iau betele de frigarui si pe fiecare dintre acestea se aseaza o bucata de carne, o felie de vanata si o felie de dovlecel; reluam inca o data, iar la sfarsit adaugam in varf o jumatate de rosie sau o rosie chery. Dupa ce am asezat carnea si legumele pe bat il scurtam cu o foarfeca de bucatarie.
Se aseaza pe farfurie batul de frigaruie cu carnea si legumele, stropim bine cu cateva linguri din sosul de rosii si servim cu cartofii pregatiti la cuptor.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Medalioane de pui cu vinete, dovlecei si sos de rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Medalioane de pui cu vinete, dovlecei si sos de rosii