Ingrediente
● 1 vanata |
● 1 dovlecel |
● 2 rosii potrivite sau 4 rosii chery |
● 3 jumatati de piept de pui dezosat |
● 1 kg cartofi |
● condimente: oregano, piper negru, chimen |
● 4 bete pentru frigarui |
● Sos: 400 gr suc de rosii sau bulion |
● 2 lingurite miere |
● 2 linguri ulei de masline |
● 1-2 graunti de usturoi |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Vanata si dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se lasa sa li se scurga sucul ce il lasa de la sare intr-o sita de bucatarie.
Pieptul de pui se feliaza in bucati nu foarte mari, care se sareaza si se condimenteaza cu piper negru. Daca doriti puteti decupa cu o forma de prajituri (un pahar) pentru a avea bucatele de carne ca niste medalioane de aceleasi dimensiuni.
Dovleceii si vinetele feliate le frigem pe ambele parti pe un gratar la flacara potrivita cu cateva stropi de ulei. Pieptul de pui la fel.
Sosul: Intr-o cratita turnam uleiul de masline, adaugam grauntii de usturoi feliati subtire si calim pina devin aurii. Adaugam sosul de rosii, mierea, saram si condimentam dupa gust cu piper si oregano. Eu am facut sosul mai dulcisor, in combinatie cu carnea si legumele este super bun.
Cartofii se taie in cubulete mai mari, se pun in tava, se stropesc cu ulei, presara cu chimen si se coc la cuptor, amestecind cu grija sa nu ii faramam. Ii coacem pina se rumenesc.
Se iau betele de frigarui si pe fiecare dintre acestea se aseaza o bucata de carne, o felie de vanata si o felie de dovlecel; reluam inca o data, iar la sfarsit adaugam in varf o jumatate de rosie sau o rosie chery. Dupa ce am asezat carnea si legumele pe bat il scurtam cu o foarfeca de bucatarie.
Se aseaza pe farfurie batul de frigaruie cu carnea si legumele, stropim bine cu cateva linguri din sosul de rosii si servim cu cartofii pregatiti la cuptor.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Medalioane de pui cu vinete, dovlecei si sos de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Pieptul de pui se feliaza in bucati nu foarte mari, care se sareaza si se condimenteaza cu piper negru. Daca doriti puteti decupa cu o forma de prajituri (un pahar) pentru a avea bucatele de carne ca niste medalioane de aceleasi dimensiuni.
Dovleceii si vinetele feliate le frigem pe ambele parti pe un gratar la flacara potrivita cu cateva stropi de ulei. Pieptul de pui la fel.
Sosul: Intr-o cratita turnam uleiul de masline, adaugam grauntii de usturoi feliati subtire si calim pina devin aurii. Adaugam sosul de rosii, mierea, saram si condimentam dupa gust cu piper si oregano. Eu am facut sosul mai dulcisor, in combinatie cu carnea si legumele este super bun.
Cartofii se taie in cubulete mai mari, se pun in tava, se stropesc cu ulei, presara cu chimen si se coc la cuptor, amestecind cu grija sa nu ii faramam. Ii coacem pina se rumenesc.
Se iau betele de frigarui si pe fiecare dintre acestea se aseaza o bucata de carne, o felie de vanata si o felie de dovlecel; reluam inca o data, iar la sfarsit adaugam in varf o jumatate de rosie sau o rosie chery. Dupa ce am asezat carnea si legumele pe bat il scurtam cu o foarfeca de bucatarie.
Se aseaza pe farfurie batul de frigaruie cu carnea si legumele, stropim bine cu cateva linguri din sosul de rosii si servim cu cartofii pregatiti la cuptor.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Medalioane de pui cu vinete, dovlecei si sos de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany