Somonul se spala si se aseaza pe foaia de aluat, se asezoneaza, se aseaza deasupra sparanghelul (daca este proaspat trebuie fiert in prealabil, daca este conservat clatim cu apa si este bun de utilizat)
Inchidem aluatul, ungem cu putina compozitie lapte ulei si presam bordurile. Ungem toata placintica si o dam la cuptor la 200 grade C cam 30 de minute.
Intre timp pregatin sosul, topim untul, asezonam, adaugam amidonul si stingem cu vinul alb, amestecand mereu sa nu se lipeasca.
Servim sosul caldut si somonul fierbinte. Pofta buna!
Nota: Puteti folosi alte legume ca: spanac (amestecat cu ou), dovlecei, in loc de sparanghel.
Cine ar refuza o bucățică de ciocolată? Un desert tradițional, al copilăriei, al momentelor de bucurie și...
Ciocolată de casăPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii