Toaca usturoiul si apoi cu latul unui cutit striveste-l prin alunecare pe fundul de lemn. Pune-l intr-o piua si striveste in continuare, cu sare grunjoasa mare. Adauga ulei ca pentru o maioneza, firicel, pana cand volumul se tripleaza.
Pune prima lingura de otet si continua cu amestecatul, adauga in continuare ulei pana cand nu mai permite consistenta. In acest moment pune lingura de apa si ultima de otet. Daca arata ca o maioneza extrem de bine facuta si teapana, e gata. Daca nu, mai pune si amesteca ulei, pana cand consistenta este a unei maioneze solide.
Se poate face intr-un bol toata procedura dar in Delta piua de lemn este esentiala: se cara usor in bagajele din barca si este folosita si in alte scopuri. Trebuie sa fie cremoasa, alifioasa ca o maioneza de calitate.
Scoate bucatile de peste din ciorba fierbinte care va fi mancata dupa pestele cu mujdei. Aseaza-le pe farfurie, mamaliga de asemenea si incoroneaza cu mujdeiul gros. Mananca intai falcutele pestilor, care se racesc mai repede, apoi cotletul care incepe de la cap. La urma, carnea de la coada, fiind mai pronuntata la gust decat finetea carnii din jurul capului.
Cand arde gura, stinge-o cu ciorba in asteptare.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii