Zuccotto Di Melanzane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Zuccotto Di Melanzane

Ingrediente

  • -500 g vinete
  • -10 frunze de busuioc proaspat
  • -5 linguri de pesmet
  • -50 g formaggio (puteti opta pt pecorino si parmegiano reggiano)
  • -200 ml rosii pisate sau sos tomat
  • -2 catei de usturoi
  • -2 linguri ulei de masline + ulei de masline pt prajit, cat e necesar
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Vinetele se spala, se sterg si se taie cuburi.

Intr- o tigaie se pune ulei de masline, iar cand incepe sa sfaraie se adaugam cuburile de vinete. Se lasa la prajit bine, dupa care se scot cuburile de vinete, pe un servet, de hartie, ca sa se scurga uleiul, mai apoi se pune sare peste ele.

Separat, se pun, intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si lingurile de pesmet si se lasa la prajit pt cateva minute.

Apoi, se pregatesc rosiile pisate, daca vreti sa le folositi. Asadar, se spala, 2 rosii si se pun in apa clocotita pt cateva momente, dupa care se scot, se curata de piele si se taie in doua. Se scot semintele si se dau la blender.

Mai apoi, intr-un bol se pun cuburile de vinete, prajite. Dupa care, adaugam rosiile pisate. Peste ele, punem pesmetul prajit. Mai apoi, adaugam cateii de usturoi, rasi, frunzele de busuioc, sare si piper.

La sfarsit, adaugam, formaggio si amestecam bine.

Intr-un bol rotund, se pune folie de platic, de bucatarie, avand grija ca marginile sa fie lasate mai lungi.
Se pun vinetele cu restul in bol, se aranjeaza bine, marginile le pune peste vinete si lasam totul la, " odihnit" pt cel putin 1 h.

Pt ca e cald, eu am bagat in frigider, bolul.

Se serveste la temperatura camerei .... pofta buna!
Se poate servi cu paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici