Tocana de Legume (ca in Slovacia)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocana de Legume (ca in Slovacia)

Ingrediente

  • 1,200 g ardei gras verde
  • 500 g rosii bine coapte
  • 200 g ceapa
  • 120 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 carnat picant, putin afumat si nu foarte uscat

Mod de preparare

In ulei calim ceapa taiata cubulete. Adaugam rosiile decojite si taiate marunt. Ardeiul se curata de cotor si de nervurile din interior care ar putea fi iuti. Se taie in fasai lungi de 1-2 cm si se adauga peste ceapa si rosii. Se sareaza dupa gust, se adauga carnatul taiat in sferturi si se acopera cu capac pentru a se innabusi legumele in sucul propriu. Fierbem la foc moderat si dupa 20 minute incercam daca s-au inmuiat legumele. Legumele nu trebuiesc fierte foarte tare, altfel ardeiul va incepe sa se decojeasca si tocanita noastra va avea un aspect urat.

Cind legumele sunt indeajuns de moi, se imparte compozitia in doua si astfel vom avea 2 tipuri de tocanite. Intr-una din jumatati se adauga cele doua oua batute usor, amestecind cu grija sa nu zdrobim legumele. Se serveste pe farfurie ca orice tocanita sau intinsa pe felia de paine. Acestea ar fi variantele consumarii in stare proaspata.

Daca doriti sa conservati pentru iarna, inabusiti numai rosiile si ardeiul. Amestecul inabusit se toarna in borcane curate care se inchid si se sterilizeaza. Iarna, calim 2 cepe in ulei, adaugam legumele din borcan, carnati (cred ca o jumatate ar fi de ajuns), iar la sfarsit se adauaga 1-2 oua in functie de marimea borcanului in care au fost conservate legumele. Se serveste ca atare.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
2
Dulciuri

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

Briosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
Supa crema de legume si ardei copt
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume si ardei copt

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Parteneri
Desert muffins cu lime si ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert muffins cu lime si ciocolata alba

"retete de vara" Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt...

Desert muffins cu lime si ciocolata alba
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri