Tocana de Legume (ca in Slovacia)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocana de Legume (ca in Slovacia)

Ingrediente

  • 1,200 g ardei gras verde
  • 500 g rosii bine coapte
  • 200 g ceapa
  • 120 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 carnat picant, putin afumat si nu foarte uscat

Mod de preparare

In ulei calim ceapa taiata cubulete. Adaugam rosiile decojite si taiate marunt. Ardeiul se curata de cotor si de nervurile din interior care ar putea fi iuti. Se taie in fasai lungi de 1-2 cm si se adauga peste ceapa si rosii. Se sareaza dupa gust, se adauga carnatul taiat in sferturi si se acopera cu capac pentru a se innabusi legumele in sucul propriu. Fierbem la foc moderat si dupa 20 minute incercam daca s-au inmuiat legumele. Legumele nu trebuiesc fierte foarte tare, altfel ardeiul va incepe sa se decojeasca si tocanita noastra va avea un aspect urat.

Cind legumele sunt indeajuns de moi, se imparte compozitia in doua si astfel vom avea 2 tipuri de tocanite. Intr-una din jumatati se adauga cele doua oua batute usor, amestecind cu grija sa nu zdrobim legumele. Se serveste pe farfurie ca orice tocanita sau intinsa pe felia de paine. Acestea ar fi variantele consumarii in stare proaspata.

Daca doriti sa conservati pentru iarna, inabusiti numai rosiile si ardeiul. Amestecul inabusit se toarna in borcane curate care se inchid si se sterilizeaza. Iarna, calim 2 cepe in ulei, adaugam legumele din borcan, carnati (cred ca o jumatate ar fi de ajuns), iar la sfarsit se adauaga 1-2 oua in functie de marimea borcanului in care au fost conservate legumele. Se serveste ca atare.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
5
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac