Tocana de Legume (ca in Slovacia)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocana de Legume (ca in Slovacia)

Ingrediente

  • 1,200 g ardei gras verde
  • 500 g rosii bine coapte
  • 200 g ceapa
  • 120 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 carnat picant, putin afumat si nu foarte uscat

Mod de preparare

In ulei calim ceapa taiata cubulete. Adaugam rosiile decojite si taiate marunt. Ardeiul se curata de cotor si de nervurile din interior care ar putea fi iuti. Se taie in fasai lungi de 1-2 cm si se adauga peste ceapa si rosii. Se sareaza dupa gust, se adauga carnatul taiat in sferturi si se acopera cu capac pentru a se innabusi legumele in sucul propriu. Fierbem la foc moderat si dupa 20 minute incercam daca s-au inmuiat legumele. Legumele nu trebuiesc fierte foarte tare, altfel ardeiul va incepe sa se decojeasca si tocanita noastra va avea un aspect urat.

Cind legumele sunt indeajuns de moi, se imparte compozitia in doua si astfel vom avea 2 tipuri de tocanite. Intr-una din jumatati se adauga cele doua oua batute usor, amestecind cu grija sa nu zdrobim legumele. Se serveste pe farfurie ca orice tocanita sau intinsa pe felia de paine. Acestea ar fi variantele consumarii in stare proaspata.

Daca doriti sa conservati pentru iarna, inabusiti numai rosiile si ardeiul. Amestecul inabusit se toarna in borcane curate care se inchid si se sterilizeaza. Iarna, calim 2 cepe in ulei, adaugam legumele din borcan, carnati (cred ca o jumatate ar fi de ajuns), iar la sfarsit se adauaga 1-2 oua in functie de marimea borcanului in care au fost conservate legumele. Se serveste ca atare.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.