Tocana de ciuperci creasta cocosului

Postat pe: 15-08-2018
(0)

Ingrediente

1 kg ciuperci creasta cocosului
3-4 cepe
1 gogosar verde
mix de rosii negre si rosii, peste jumatate de kg
1 lingurita sare
1/2 lingurita chilli
1 lingurita boia de ardei dulce
2 linguri ulei
1 lingurita cimbru

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

4 portii

Se spala ciupercile foarte bine, se rup in buchetele mici sa se poata curata bine, apoi se pun la fiert, se fierb foarte bine, dupa care se clatesc sub jet de apa rece sa se elimine unele impuritati ce pot ramane inainte de fierbere, mentionez ca se spala mai greu un pic, dar cine iubeste ciupercile, are rabdare si indemanare.
Se toaca ceapa si se pune la prajit cu putin ulei, se prajeste ceapa pana devine translucida, asa gustul va fi unul excelent. Se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, dupa care se aduga rosiile taiate cubulete, se lasa la foc potrivit pana cand rosiile sunt patrunse bine, apoi se adauga sare, chilli, boia de ardei dulce, cimbru, ciupercile in buchetele mici si se mai fierb vreo 20 minute, cam asa cat sa mai scada surplusul de lichid de la rosiile zemoase, apoi se opreste focul si se serveste cu mamaliguta.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocana de ciuperci creasta cocosului" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

O vara speciala cu multe ploi si verdeata peste tot, padurea este plina de ciuperci de tot soiul, ciuperci bune, naturale, foarte delicioase si foarte hranitoare, ele pot inlocui carnea cu mare succes.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocana de ciuperci creasta cocosului