Ceapa se curata si se toaca marunt, restul legumelor curatate, spalate, date pe razatoarea cu ochiuri mici (asa le fac eu), apoi se calesc intr-un vas cu ulei incins, se adauga rosiile, se amesteca totul apoi se adauga arpacasul fiert si scurs, bulionul de ardei, sare, piper, cimbru si verdeata taiata marunt.
Se amesteca totul bine, se lasa pe foc amestecand sa nu se lipeasca, iar dupa 3-4 min se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
In acest timp se pregatesc frunzele de la congelator sa fie decongelate sau de la saramura sa fie desarate, fiecare cum le are si intr-un vas de tuci se pun frunze apoi sarmalutele una langa alta; dupa ce s-a terminat toata compozitia, se pune deasupra sucul de rosii si putin ulei, se acopera cu frunze, se pune borsul fiert separat cu putina sare, se pune un capac sau o farfurie direct pe sarmale, apoi se da vasul la cuptor la foc mic 1 h, timp in care se verifica daca mai e nevoie de apa.
Dupa ce sarmalele sunt fierte, se servesc cu mamaliga, fiecare dupa gust, iar cine doreste-si poate adauga si smantana.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii