Sarmalute de post cu arpacas

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute de post cu arpacas

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 dovlecel
  • 1 cutie cu rosii cubulete
  • 2 linguri bulion de ardei
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • 1 ceasca cu arpacas fiert in prealabil
  • 1 cana suc de rosii
  • 500 ml bors
  • verdeata, marar si patrunjel
  • frunze de vita

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt, restul legumelor curatate, spalate, date pe razatoarea cu ochiuri mici (asa le fac eu), apoi se calesc intr-un vas cu ulei incins, se adauga rosiile, se amesteca totul apoi se adauga arpacasul fiert si scurs, bulionul de ardei, sare, piper, cimbru si verdeata taiata marunt.
Se amesteca totul bine, se lasa pe foc amestecand sa nu se lipeasca, iar dupa 3-4 min se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
In acest timp se pregatesc frunzele de la congelator sa fie decongelate sau de la saramura sa fie desarate, fiecare cum le are si intr-un vas de tuci se pun frunze apoi sarmalutele una langa alta; dupa ce s-a terminat toata compozitia, se pune deasupra sucul de rosii si putin ulei, se acopera cu frunze, se pune borsul fiert separat cu putina sare, se pune un capac sau o farfurie direct pe sarmale, apoi se da vasul la cuptor la foc mic 1 h, timp in care se verifica daca mai e nevoie de apa.
Dupa ce sarmalele sunt fierte, se servesc cu mamaliga, fiecare dupa gust, iar cine doreste-si poate adauga si smantana.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie