Ingrediente

2 cepe
2 morcovi
1 telina mica
1 dovlecel
1 cutie cu rosii cubulete
2 linguri bulion de ardei
100 ml ulei
sare
piper
putin cimbru
1 ceasca cu arpacas fiert in prealabil
1 cana suc de rosii
500 ml bors
verdeata, marar si patrunjel
frunze de vita

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

02h
Numar portii

PORȚII

10 portii
Ceapa se curata si se toaca marunt, restul legumelor curatate, spalate, date pe razatoarea cu ochiuri mici (asa le fac eu), apoi se calesc intr-un vas cu ulei incins, se adauga rosiile, se amesteca totul apoi se adauga arpacasul fiert si scurs, bulionul de ardei, sare, piper, cimbru si verdeata taiata marunt.
Se amesteca totul bine, se lasa pe foc amestecand sa nu se lipeasca, iar dupa 3-4 min se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
In acest timp se pregatesc frunzele de la congelator sa fie decongelate sau de la saramura sa fie desarate, fiecare cum le are si intr-un vas de tuci se pun frunze apoi sarmalutele una langa alta; dupa ce s-a terminat toata compozitia, se pune deasupra sucul de rosii si putin ulei, se acopera cu frunze, se pune borsul fiert separat cu putina sare, se pune un capac sau o farfurie direct pe sarmale, apoi se da vasul la cuptor la foc mic 1 h, timp in care se verifica daca mai e nevoie de apa.
Dupa ce sarmalele sunt fierte, se servesc cu mamaliga, fiecare dupa gust, iar cine doreste-si poate adauga si smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmalute de post cu arpacas" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Arpacasul este una dintre cerealele aduse de Cristofor Columb in 1494 si este folosit in bucatarie fiind adaugat in multe preparate,avand si multe valori nutritive
Foarte putin dintre noi stim ca folosind in mod constant arpacas,poate reduce riscul multor boli,precum
-hipertensiune
-afectiuni coronariene
-colesterol mare
constipatie
obezitate
diabet
cancer

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute de post cu arpacas