Sarmalute de post cu arpacas

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute de post cu arpacas

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 dovlecel
  • 1 cutie cu rosii cubulete
  • 2 linguri bulion de ardei
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • 1 ceasca cu arpacas fiert in prealabil
  • 1 cana suc de rosii
  • 500 ml bors
  • verdeata, marar si patrunjel
  • frunze de vita

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt, restul legumelor curatate, spalate, date pe razatoarea cu ochiuri mici (asa le fac eu), apoi se calesc intr-un vas cu ulei incins, se adauga rosiile, se amesteca totul apoi se adauga arpacasul fiert si scurs, bulionul de ardei, sare, piper, cimbru si verdeata taiata marunt.
Se amesteca totul bine, se lasa pe foc amestecand sa nu se lipeasca, iar dupa 3-4 min se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
In acest timp se pregatesc frunzele de la congelator sa fie decongelate sau de la saramura sa fie desarate, fiecare cum le are si intr-un vas de tuci se pun frunze apoi sarmalutele una langa alta; dupa ce s-a terminat toata compozitia, se pune deasupra sucul de rosii si putin ulei, se acopera cu frunze, se pune borsul fiert separat cu putina sare, se pune un capac sau o farfurie direct pe sarmale, apoi se da vasul la cuptor la foc mic 1 h, timp in care se verifica daca mai e nevoie de apa.
Dupa ce sarmalele sunt fierte, se servesc cu mamaliga, fiecare dupa gust, iar cine doreste-si poate adauga si smantana.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Sandwich pentru zmei
Bucataras.RO

Sandwich pentru zmei

Cristina, sau mai bine spus Divainbucatarie.ro, are un concurs minunat. Am spus da provocării, dar abia acum pe ultima sută...

Sandwich pentru zmei
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala