Sarmalute de post cu arpacas

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute de post cu arpacas

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 dovlecel
  • 1 cutie cu rosii cubulete
  • 2 linguri bulion de ardei
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • 1 ceasca cu arpacas fiert in prealabil
  • 1 cana suc de rosii
  • 500 ml bors
  • verdeata, marar si patrunjel
  • frunze de vita

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt, restul legumelor curatate, spalate, date pe razatoarea cu ochiuri mici (asa le fac eu), apoi se calesc intr-un vas cu ulei incins, se adauga rosiile, se amesteca totul apoi se adauga arpacasul fiert si scurs, bulionul de ardei, sare, piper, cimbru si verdeata taiata marunt.
Se amesteca totul bine, se lasa pe foc amestecand sa nu se lipeasca, iar dupa 3-4 min se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
In acest timp se pregatesc frunzele de la congelator sa fie decongelate sau de la saramura sa fie desarate, fiecare cum le are si intr-un vas de tuci se pun frunze apoi sarmalutele una langa alta; dupa ce s-a terminat toata compozitia, se pune deasupra sucul de rosii si putin ulei, se acopera cu frunze, se pune borsul fiert separat cu putina sare, se pune un capac sau o farfurie direct pe sarmale, apoi se da vasul la cuptor la foc mic 1 h, timp in care se verifica daca mai e nevoie de apa.
Dupa ce sarmalele sunt fierte, se servesc cu mamaliga, fiecare dupa gust, iar cine doreste-si poate adauga si smantana.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Bucataras.RO

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Un desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti