Sarmale de post

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Sarmale de post

Ingrediente

  • 2 verze murate
  • 1 si 1/2 cana orez
  • 3 cepe
  • 1 morcov mare
  • pasta de tomate
  • piper macinat
  • sare
  • cimbru, 2 foi dafin
  • boia de ardei dulce
  • marar
  • ulei

Mod de preparare


Alegem foile de varza intregi si le taiem nervurile. Restul de varza il taiem fideluta. Daca varza este prea sarata, se poate lasa dinainte la desarat.
Intr-o cratita, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt. Cand aceasta devine translucida, punem si morcovul ras. Calim putin impreuna, apoi adaugam orezul si o cana cu apa. Lasam sa fiarba pana absoarbe apa, cat sa infloreasca putin. Condimentam cu piper, sare, cimbru, punem si putin marar tocat marunt si lasam sa se racoreasca.
Dupa ce orezul s-a racit, se impaturesc sarmalele.
Ungem o oala de lut (daca este nesmaltuita, tineti-o-n apa cel putin 30 minute) cu ulei, punem un strat de varza tocata, presaram cimbru si boia, apoi punem o parte din sarmale. Urmeaza iar un strat de varza, cimbru, boia, foile de varza, sarmale si ultimul, restul de varza. Turnam apa cat sa le acopere putin, punem capac si dam la cuptor, la foc moale (170 grade). Acesta nu trebuie preincalzit, ci rece, pentru a nu crapa lutul.
Dupa vreo 2-3 ore, timp in care mai verificam din cand in cand, ( :) dureaza, dar gustul va fi pe masura asteptarii), se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa si dam iar la cuptor cel putin vreo ora.
Cand sunt aproape gata, se lasa vasul fara capac pentru a se rumeni frumos varza de deasupra.
O nebunie, reci sunt la fel de bune!
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.