Sarmale cu nuca

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Varza murata
  • Orez
  • Nuca
  • Ceapa
  • Codimente dupa gust (piper, boia dulce, boia iute
  • oregano)
  • Sare
  • Ulei
  • Bulion
  • Zahar
  • Mirodenii dupa gust (chimbu, busuioc, nucsoara, foi
  • de dafin

Mod de preparare

Varza se pregateste ca pentru sarmale obisnuite.
Nuca se da la cuptor pana se rumeneste, apoi se pune
intr-un servet curat si se sfarama cu o sticla sau cu
facaletul.
Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei odata cu
orezul bine spalat ...
Cand ceapa isi schimba culoarea, se pun mirodeniile si
sarea.
Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Se pune nuca in compoziþia de ceapa, mirodenii si
orez.
Se ia din compoziþie cu o lingura, cantitati cat sa
incapa pe foaia de varza, rulandu-se cu grija.
Este o operatiune mai delicata, deoarece compozitia
aceasta nu este legata, ca in cazul compozitiei de
sarmale cu carne.
Se toarna ulei pe fundul vasului in care vor fierbe
sarmalele.

Se aranjeaza un strat de varza murata tocata.

Apoi, se aranjeaza sarmalele.

Deasupra sarmalelor se asterne un strat de varza
tocata, si peste tot se va pune 1-2 frunze de varza.
Se pune apa pana se acopera tot, si se aseaza vasul pe aragaz, la foc potrivit.

Din cand, in cand se va spuma si se va misca vasul cu
miscari energice.
Cand sarmalele incep sa scada, se incinge cuptorul si
se pune vasul in cuptor la foc potrivit.

Din cand in cand, se scoate vasul din cuptor, se
scurge din vas cate putin din zeama, zeama va fi
returnata peste varza de deasupra.
Cand sarmalele sunt aproape gata, se scoate cam un
polonic din zeama.
In zeama scoasa, se defac 2-3 linguri de bulion, se va
potrivi de sare si se va turna deasupra sarmalelor,
avand grija ca in prealabil, foile de varza ce au fost
puse deasupra sa fie inlaturate.
Se aseaza iarasi vasul in cuptor, unde va sta pana
cand vor scade sarmalele.
Se servesc cu patrunjel bine tocat deasupra, smantana si ardei iute.
Se recomanda un vin rosu. Eventual de la Manastirea Cocos:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Afumatura la untura
2
Prajitura cu ciocolata si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Biscuiti prajiti-Banane prajite
4
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
5
Dulciuri

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Parteneri
Ciorba de perisoare cu varza rosie
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Ciorba de perisoare cu varza rosie
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti