Varza se pregateste ca pentru sarmale obisnuite.
Nuca se da la cuptor pana se rumeneste, apoi se pune
intr-un servet curat si se sfarama cu o sticla sau cu
facaletul.
Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei odata cu
orezul bine spalat ...
Cand ceapa isi schimba culoarea, se pun mirodeniile si
sarea.
Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Se pune nuca in compoziþia de ceapa, mirodenii si
orez.
Se ia din compoziþie cu o lingura, cantitati cat sa
incapa pe foaia de varza, rulandu-se cu grija.
Este o operatiune mai delicata, deoarece compozitia
aceasta nu este legata, ca in cazul compozitiei de
sarmale cu carne.
Se toarna ulei pe fundul vasului in care vor fierbe
sarmalele.
Se aranjeaza un strat de varza murata tocata.
Apoi, se aranjeaza sarmalele.
Deasupra sarmalelor se asterne un strat de varza
tocata, si peste tot se va pune 1-2 frunze de varza.
Se pune apa pana se acopera tot, si se aseaza vasul pe aragaz, la foc potrivit.
Din cand, in cand se va spuma si se va misca vasul cu
miscari energice.
Cand sarmalele incep sa scada, se incinge cuptorul si
se pune vasul in cuptor la foc potrivit.
Din cand in cand, se scoate vasul din cuptor, se
scurge din vas cate putin din zeama, zeama va fi
returnata peste varza de deasupra.
Cand sarmalele sunt aproape gata, se scoate cam un
polonic din zeama.
In zeama scoasa, se defac 2-3 linguri de bulion, se va
potrivi de sare si se va turna deasupra sarmalelor,
avand grija ca in prealabil, foile de varza ce au fost
puse deasupra sa fie inlaturate.
Se aseaza iarasi vasul in cuptor, unde va sta pana
cand vor scade sarmalele.
Se servesc cu patrunjel bine tocat deasupra, smantana si ardei iute.
Se recomanda un vin rosu. Eventual de la Manastirea Cocos:)
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii