Pregatim cuptorul la 240 de grade. Spalam vinetele, le asezam in tava si le bagam in cuptor pentru 30 min. Taiem ceapa in felul cel mai marunt posibil, si mararul il tocam la fel de marunt
Scoatem de la cuptor vinetele coapte, le curatam de coaja si le punem pe un blat de lemn unde cu un satar de lemn. Nu folosim alte obiecte deoarece in contact cu vinata se oxideaza. Alegem atele daca este cazul, daca nu punem vinetele intr-un vas, adaugam ceapa, mararul.
Stoarcem o lamaie pentru ai folosi zeama.
Saram, piperam si incepem sa mestecam turnand cate putin ulei.
Adaugam si zeama de lamaie atat cat ne permite gustul si ca sa nu si schimbe repede culoarea.
Se serveste ca aperitiv cu felii de paine sau felii de bruscheta.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii