Salata de Vinete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 vinete mari
  • 2 cepe
  • marar 1 legatura
  • lamaie 1
  • sare
  • ulei
  • 100 ml
  • piper

Mod de preparare

Pregatim cuptorul la 240 de grade. Spalam vinetele, le asezam in tava si le bagam in cuptor pentru 30 min. Taiem ceapa in felul cel mai marunt posibil, si mararul il tocam la fel de marunt

Scoatem de la cuptor vinetele coapte, le curatam de coaja si le punem pe un blat de lemn unde cu un satar de lemn. Nu folosim alte obiecte deoarece in contact cu vinata se oxideaza. Alegem atele daca este cazul, daca nu punem vinetele intr-un vas, adaugam ceapa, mararul.

Stoarcem o lamaie pentru ai folosi zeama.
Saram, piperam si incepem sa mestecam turnand cate putin ulei.
Adaugam si zeama de lamaie atat cat ne permite gustul si ca sa nu si schimbe repede culoarea.
Se serveste ca aperitiv cu felii de paine sau felii de bruscheta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate