Salata de Dovlecei I

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Salata de Dovlecei I

Ingrediente

  • dovlecei
  • ulei
  • sare
  • otet balsamic
  • usturoi (2, 3 catei)

Mod de preparare

Dovleceii intregi se spala cu apa rece. Se taie felii, se presara cu sare mare si se lasa asa cam 30 minute. Apoi se prajesc in ulei incins, pana devin aurii pe ambele parti.

Se scot pe o farfurie, fara a se scurge bine de uleiul in care au fost prajiti, in asa fel incat un pic ulei sa ajunga si in farfuria in care se prepara salata. Peste dovlecei se pun apoi: usturoiul taiat felii, sarea si un pic otet (balsamic) si se amesteca.

Se acopera cu un capac si se lasa asa inca 30 minute.
Salata de dovlecei se poate consuma atat calda cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca