Ratatouille

Complexitate
redusa
Ratatouille

Ingrediente

  • 1-2 vinete
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa mare
  • usturoi nou
  • 2 rosii
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Rosiile se incizeaza in forma de cruce la baza cu un cutit ascutit, doar la nivelul pielitei si se arunca in apa clocotita cateva secunde, apoi in apa rece, astfel scoatem usor pielita de pe ele. Le taiam maruntel si le lasam sa se odihneasca nitela€¦

Ceapa se taie marunt si se trage foarte putin doar sa devina aurie, in ulei de masline, nu va pun cantitatea, deoarece depinde de marimea cepei, dar nu foarte mult ulei tinand cont ca apoi el va fi completat de cel ce va ramane in vinete de exemplu.

Toate celelalte legume se spala si se taie in cuburi, varsam cam doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie, lasam sa se incinga si adaugam legumele una cate una, adica pregatim vinetele, scoatem vinetele, punem dovlecelul, scoatem dovlecelul punem ardeii. Mai adaugam cate putin ulei daca necesar.

Peste ceapa asezam celelalte legume, rosiile, saram, piperam taiam usturoiul si parfumam cu cimbru, amestecam si dam la foc mijlociu sa mai fiarba cateva minute. Ideal este ca legumele sa fiarba in sucul propriu, dar putem adauga putina apa la nevoie. Atentie se prind repede de tigaie.

Servim natur sau alaturi de cartofi, orez, carne sau peste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca