Rosiile se incizeaza in forma de cruce la baza cu un cutit ascutit, doar la nivelul pielitei si se arunca in apa clocotita cateva secunde, apoi in apa rece, astfel scoatem usor pielita de pe ele. Le taiam maruntel si le lasam sa se odihneasca nitela¦
Ceapa se taie marunt si se trage foarte putin doar sa devina aurie, in ulei de masline, nu va pun cantitatea, deoarece depinde de marimea cepei, dar nu foarte mult ulei tinand cont ca apoi el va fi completat de cel ce va ramane in vinete de exemplu.
Toate celelalte legume se spala si se taie in cuburi, varsam cam doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie, lasam sa se incinga si adaugam legumele una cate una, adica pregatim vinetele, scoatem vinetele, punem dovlecelul, scoatem dovlecelul punem ardeii. Mai adaugam cate putin ulei daca necesar.
Peste ceapa asezam celelalte legume, rosiile, saram, piperam taiam usturoiul si parfumam cu cimbru, amestecam si dam la foc mijlociu sa mai fiarba cateva minute. Ideal este ca legumele sa fiarba in sucul propriu, dar putem adauga putina apa la nevoie. Atentie se prind repede de tigaie.
Servim natur sau alaturi de cartofi, orez, carne sau peste.
Pofta buna!
Muschiulet de porc la slow cooker, sau cum m-am imprietenit de curand cu un aparat de care nu mai mai dezlipesc! Primul...
Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow cooker Crock Pot - Reteta-VideoInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii