Ratatouille

Complexitate
redusa
Ratatouille

Ingrediente

  • 1-2 vinete
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa mare
  • usturoi nou
  • 2 rosii
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Rosiile se incizeaza in forma de cruce la baza cu un cutit ascutit, doar la nivelul pielitei si se arunca in apa clocotita cateva secunde, apoi in apa rece, astfel scoatem usor pielita de pe ele. Le taiam maruntel si le lasam sa se odihneasca nitela€¦

Ceapa se taie marunt si se trage foarte putin doar sa devina aurie, in ulei de masline, nu va pun cantitatea, deoarece depinde de marimea cepei, dar nu foarte mult ulei tinand cont ca apoi el va fi completat de cel ce va ramane in vinete de exemplu.

Toate celelalte legume se spala si se taie in cuburi, varsam cam doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie, lasam sa se incinga si adaugam legumele una cate una, adica pregatim vinetele, scoatem vinetele, punem dovlecelul, scoatem dovlecelul punem ardeii. Mai adaugam cate putin ulei daca necesar.

Peste ceapa asezam celelalte legume, rosiile, saram, piperam taiam usturoiul si parfumam cu cimbru, amestecam si dam la foc mijlociu sa mai fiarba cateva minute. Ideal este ca legumele sa fiarba in sucul propriu, dar putem adauga putina apa la nevoie. Atentie se prind repede de tigaie.

Servim natur sau alaturi de cartofi, orez, carne sau peste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
4
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
5
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie