Intr-un bol se cerne faina alba, faina integrala de grau si taratele, apoi se adauga sarea si se amesteca bine toate ingredientele.
Se adauga drojdia, apa si se framanta pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa sa dospeasca aproximativ o ora.
Pe masa de lucru infainta, se imparte aluatul in bucati egale, apoi se face fiecare chifla in parte.
Se pun chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C, iar in partea inferioara, se pune un vas cu apa fierbinte.
Se da tava in cuptor pentru 15 minute, apoi se scoate vasul cu apa si se lasa din nou la copt inca 5-7 minute.
Preparare burger de quinoa
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt.
Quinoa se spala in mai multe ape.
Quinoa si meiul se fierb in supa de legume si se lasa la racit ( ca si proportie se foloseste 1 parte quionoa si 2-3 parti de apa).
Ciupecile spalate si tocate marunt se calesc in putin ulei.
Intr-un bol, se amesteca quinoa, meiul si legumele, se formeaza burgerii si se dau printr-un strat de pesmet si se rumenesc in ulei de floarea soarelui.
Preparare dresing de iaurt
Avocado foarte bine copt se stropeste cu zeama de lamaie, se paseaza, apoi se amesteca cu iaurtul si uleiul de masline.
Asamblare quinoa burger
Avocado si rosiile cherry se taie felii.
Se taie chiflele in doua si se ung cu sos de iaurt, se adauga frunzele de spanac,felii de avocado, rosiile cherry, ceapa rondele,se pune burgerul, iar deasupra se adauga iarasi putin dresing de iaurt.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii