Quinoa Burger

Portii
8
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Quinoa Burger

Ingrediente

  • Pentru chifle
  • * 300 g faina alba
  • * 150 g faina integrala
  • * 50 g tarate de grau
  • * 250 ml apa calduta
  • * 30 ml ulei
  • * 25 g drojdie
  • * 10 g sare
  • Pentru burgerul de quinoa
  • * 240 g quinoa alba bio
  • * 50 g mei
  • * 100 g ciuperci
  • * 3 catei de usturoi
  • * 2 ardei verzi
  • * 2 ardei kapia
  • * 2 morcovi
  • * 1 ceapa
  • * 1 lingura de gris
  • * cimbru proaspat
  • * sare de mare
  • * piper
  • * 1 avocado
  • * 1 legatura spanac
  • * 1 ceapa rosie
  • * rosii cherry
  • Pentru dressing
  • * 130 ml Iaurt grecesc
  • * 1/2 avocado
  • * ulei de masline
  • * zeama de lamaie

Mod de preparare


Intr-un bol se cerne faina alba, faina integrala de grau si taratele, apoi se adauga sarea si se amesteca bine toate ingredientele.
Se adauga drojdia, apa si se framanta pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa sa dospeasca aproximativ o ora.
Pe masa de lucru infainta, se imparte aluatul in bucati egale, apoi se face fiecare chifla in parte.
Se pun chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C, iar in partea inferioara, se pune un vas cu apa fierbinte.
Se da tava in cuptor pentru 15 minute, apoi se scoate vasul cu apa si se lasa din nou la copt inca 5-7 minute.

Preparare burger de quinoa

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt.
Quinoa se spala in mai multe ape.
Quinoa si meiul se fierb in supa de legume si se lasa la racit ( ca si proportie se foloseste 1 parte quionoa si 2-3 parti de apa).
Ciupecile spalate si tocate marunt se calesc in putin ulei.
Intr-un bol, se amesteca quinoa, meiul si legumele, se formeaza burgerii si se dau printr-un strat de pesmet si se rumenesc in ulei de floarea soarelui.

Preparare dresing de iaurt
Avocado foarte bine copt se stropeste cu zeama de lamaie, se paseaza, apoi se amesteca cu iaurtul si uleiul de masline.

Asamblare quinoa burger
Avocado si rosiile cherry se taie felii.
Se taie chiflele in doua si se ung cu sos de iaurt, se adauga frunzele de spanac,felii de avocado, rosiile cherry, ceapa rondele,se pune burgerul, iar deasupra se adauga iarasi putin dresing de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Victoria
4
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Cannelloni cu carne de pui
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne de pui

Pastele par a fi zilele acestea destul de mult in gandurile noastre, asa ca am pregatit si noi cannelloni la ceas de seara.

Cannelloni cu carne de pui
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino